Mesaje de condoleanțe pentru familia profesorului Gheorghe Dumitrașcu. Făgădău, Țuțuianu și IPS Teodosie deplâng pierderea ilustrului istoric constănțean

Profesorul Gheorghe Dumitrașcu. FOTO Adrian Boioglu, Constanța NEWS
Profesorul Gheorghe Dumitrașcu. FOTO Adrian Boioglu, Constanța NEWS

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu, deplange trecerea la cele vesnice a reputatului istoric Gheorghe Dumitrascu:

“Am primit cu profunda durere vestea trecerii in nefiinta a prof. univ. dr. Gheorghe Dumitrascu. Constanta pierde un mare istoric, un dascal iubit de studenti, scriitor deopotriva, un patriot dar si un important om politic in perioada 1990-2000.

Marele profesor Gheorghe Dumitrascu, cel care a format generatii de tineri, va ramane pentru totdeauna in memoria noastra. In aceste clipe grele, doresc sa transmit familiei sincere condoleante! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, a transmis Horia Țuțuianu.

“Trecerea la cele veșnice a profesorului Gheorghe Dumitrașcu lasă în inimile noastre o firească tristețe, dar și dorul nestins al reîntâlnirii în veșnicie. Prin viața și opera sa, distinsul profesor s-a dovedit a fi o personalitate marcantă a societății constănțene, la nivel local și național”, a transmis IPS Teodosie.

Slujba de înhumare va fi oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, mâine, 19 ianuarie 2017, ora 11.00, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Și primarul Constanței, Decebal Făgădău a transmis un mesaj de condoleanțe.

“Am primit cu profundă durere vestea mutării la cele veșnice a profesorului Gheorghe Dumitrașcu.

România pierde un mare istoric, mediul universitar pierde un profesor de înaltă calitate morală și pregătire didactică, scena politică pierde pe unul dintre puținii oameni politici care s-au ridicat peste nivelul vremurilor postdecembriste, constănțenii pierd un om bun, de mare caracter, model de verticalitate pentru toate generațiile, un om pe care prezentul nu l-a meritat, foștii elevi, printre care mă număr și eu, își pierd dirigintele, mentorul, pedagogul care făcea din fiecare lecție de istorie un eveniment viu.

Îi suntem recunoscători pentru fiecare rând scris lăsat posterității, pentru fiecare oră de istorie predată, pentru fiecare lucrare îndrumată, pentru modelul de om politic curat și moral, pentru toată moștenirea scrisă, vorbită și spirituală.

Îi mulțumim pentru cartea de istorie pe care însuși a scris-o prin propria-i viață. În prima ședință voi propune consilierilor locali ca o stradă din municipiu să poarte numele profesorului Gheorghe Dumitrașcu. Laviniei, lui Decebal și întregii familii le transmit cele mai profunde condoleanțe! Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în Împărăția Sa!”, a declarat Decebal Făgădău. 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*