Mesaj din Madagascar: „o să mă întorc în țară când n-o să mai fie un stat capturat de servicii“

Radu Mazăre în Madagascar

O condamnare cu executare în primă instanță l-a făcut pe fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, să ia atitudine și să trimită un comunicat de presă. Ba mai mult, a răspuns și întrebărilor suplimentare.

În data de 16 mai, instanța l-a condamnat pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, la şase ani şi jumătate de închisoare pentru mai multe infracţiuni de abuz în serviciu privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate.

În acelaşi dosar, alături de Radu Mazăre a fost condamnată şi Sorina Gina Hortolomei Moscu, la data faptelor reprezentant al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, aceasta fiind cercetată pentru săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor. Pentru aceasta, Tribunalul Constanța a dat o pedeapsă de doi ani şi 11 luni de închisoare, cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani şi 11 luni.

Magistrații au decis și desființarea contractelor de vânzare-cumpărare a terenurilor respective şi a dispus restabilirea situaţiei anterioare încheierii acestora, în sensul predării terenurilor libere de orice sarcini către Primăria Municipiului Constanţa şi restituirii preţului vânzării. Primăria Constanța, parte în acest dosar ceruse plata sumelor de 1.104.884,16 euro, 2.971.420 euro, reprezentând diferenţa între valoarea de vânzare a terenurilor şi preţul real al pieţei. Această cerere din dosar a fost respinsă dat fiind faptul că s-a dispus anularea contractelor de vânzare-cumpărare şi restabilirea situaţiei anterioare comiterii faptelor.

„Astăzi am fost condamnat de tribunalul Constanta la un total de 6,6 ani de pușcărie cu executare pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu.
Sunt uluit și consternat de sentința nedreapta data de judecător.
Nu reușesc sa înțeleg, la prima acuzație, cum este posibil ca pentru aceeași presupusa infracțiune de abuz (vânzarea sub-evaluata a terenului aferent Cazino Mamaia) sa fiu achitat de Curtea de Apel București (sentința numărul S.P.148/FI/10.07.2017) și sa fiu condamnat la 4,6 ani de pușcărie de Tribunalul Constanta (S.P.253/16.05.2018)? Repet, aceeași acuzație, același teren, însă în două dosare diferite, o instanță mă achită în dosarul numărul 6536/2/2008 la Curtea de Apel București și alta ma condamna în dosarul 2310/118/2015 la Tribunalul Constanța. Așa cum mi s-a părut halucinant faptul că DNA mi-a făcut 2 dosare cu același subiect, contrazicând principiile de drept, așa mi se pare și acum halucinant să am 2 sentințe opuse tot pe aceeași infracțiune cu același subiect!“ a transmis Radu Mazăre din Madagascar.

Edilul dă vina pe cei care au semnat documentele până să ajungă la el, iar el se consideră o victimă.

„Oricine poate constata ca toți functionarii primariei, consilierii locali și evaluatorii implicați în vânzarea respectivelor terenuri au declarat ca procedura vânzării a fost cea legala, și-au asumat-o, începând de la adoptarea hotărârii de Consiliu Local și pana la notar, fără ca eu sa fi intervenit în derularea ei. Primarul semnează ultimul pe documente, obligat de lege sa ducă la îndeplinire hotărârile Consiliului Local. Nu Primarul vinde, ci Consiliul Local, nu Primarul le evaluează, ci evaluatorul profesionist acreditat.
În cazul celorlalte două abuzuri, situația este identică: primarul nu a influențat pe nimeni, nu a impus nimănui nimic, nu a primit și nu a cerut nimic. Si totuși sunt acuzat și condamnat pentru presupusa subevaluare făcută de niște evaluatori profesioniști!
În fapt, spun ce am mai spus, vina mea este una singură: am fost un lider neaservit și incontrolabil pentru Servicii, ca atare o țintă permanenta a Poliției Politice din România!
În atare situație concluzia mea personală este una singură: mă felicit că am plecat dintr-o țară în care justiția poate și achita și condamna o persoană în același timp, pentru exact aceiași acuzație, cu același obiect, dar în doua dosare diferite! Asta-i țară? Asta-i justiție? Asta-i dreptate?“ a încheiat apoteotic Radu Mazăre.

Radu Mazăre a fost contactat prin intermediul aplicației Whatsapp de către CtNews.ro pentru a verifica veridicitatea celor primite ca fiind un comunicat de presă din partea sa, iar acesta a confirmat. În plus, a vorbit și despre o posibilă întoarcere în țară:

„O să revin când n-o să mai fie un stat capturat de servicii“

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*