Marșul Bicicliștilor din Constanța, ajuns la cea de-a treia ediție

Marșul bicicliștilor. FOTO optar.ro
Marșul bicicliștilor. FOTO optar.ro

Cea de a treia ediție a Marșului Bicicliștilor din Constanța demarează pe data de 22 aprilie 2017, la ora 15:00, din piața Ovidiu. Evenimentul își propune să atragă atenția autorităților locale cu privire la infrastructura rutieră precară existentă pentru cicliști, dar și asupra nivelului scăzut de mobilitate urbană din municipiul Constanța, în cadrul acestui marș promovându-se, de asemenea, dorința de a avea un oraș pentru oameni!

Acest Eveniment este organizat de OPTAR, Tomis Bike, Baricada Verde și Masa Critică Constanța.

Motivele organizării acestui marș sunt:

– neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră;
– încurajarea transportului motorizat;
– lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii;
– lipsa de siguranță și rata infracțională ridicată în mijloacele de transport în comun, dar și neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

Problema traficului aglomerat este una de actualitate, iar asta ne afectează pe fiecare dintre noi. Astfel, având în vedere nivelul ridicat de poluare din municipiul Constanța și numărul mare de victime rezultate din accidentele rutiere, soluția, în acord cu toate strategiile europene și exemplele altor orașe din țară și străinatate, este facilitarea mijlocelor de transport nemotorizate în interiorul orașului. Astfel, se cere o viziune durabilă pentru construirea infrastructurii necesare transportului alternativ și a celui în comun. Se solicită în mod public autorităților locale și centrale să ia măsuri pentru rezolvarea problemelor indicate și, în acest sens, organizatorii vor trimite propuneri prin petiția pe care o vor transmite dupa strângerea de semnături de la marș.

Evenimentul își propune să atragă participanți de toate vârstele și ținând cont că viteza medie va fi sub 15 km/h, sunt așteptați atât copii alături de părinții acestora cât și tineri și adulți și de ce nu, persoane vârstnice care susțin acest demers.

Organizatorii marșului se delimitează de orice mesaj sau acțiune politică ce poate fi asociată acestei activități. Acțiunea nu are nicio conotație politică, fiind în fapt o acțiune care vizează politicile de dezvoltare urbană.

Acest marș îndeplinește toate condițiile legale de desfășurare și încurajează participanții să utilizeze echipamentul de protecție și, totodată, să respecte indicațiile organizatorilor și voluntarilor pe durata desfășurării marșului.

“Oamenii ar trebui să vină la acest marș pentru că ne dorim un oraș pentru oameni, iar autoritățile locale trebuie să accepte și bicicliștii în orașul Constanța și să le creeze condiții pentru a se deplasa în siguranță. Numărul bicicliștilor este mult mai mare față de acum trei sau patru ani, și sperăm că acest fapt va fi luat în considerare. Așteptăm lumea cu mic, cu mare sâmbătă începând cu ora 14:30 în piața Ovidiu să cerem un oraș pentru oameni!” a declarat Marius Adrian Hrițuleac, Tomis Bike Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*