Marius Petre, independentul care duce mai departe legenda comunei Peștera, susținut chiar de Valentin Vrabie

Marius Petre, candidat la Primăria comunei Peștera. FOTO Adrian Boioglu
Marius Petre, candidat la Primăria comunei Peștera. FOTO Adrian Boioglu

Nu există locuitor al județului Constanța care să nu fi auzit de comuna Peștera. Localitatea care nu se află nici măcar pe un drum național a căpătat faima națională cu ajutorul realizărilor administrației locale conduse de Valentin Vrabie.

În ultimii ani toți copiii au primit biciclete și tablete gratuite de 1 iunie, o școală modernă a fost construită de la zero din bugetul local, iar drumurile de praf au fost asfaltate peste noapte. Toate acestea nu se datorează unor venituri imense aflate la dispoziția primarului, ci unei administrații făcute cu cap, de către independenți.

Primarul Valentin Vrabie candidează în 2016 la Medgidia, iar cel care se pregătește să-i ia locul nu este actualul viceprimar, ci fostul director al școlii din Peștera, Marius Petre, un om născut în sat care are facultate, două masterate și este Doctor în Istorie.

Independent, ca și Valentin Vrabie

În ciuda propunerilor venite din toate părțile, Petre a ales să candideze independent, tocmai pentru a fi sigur că banii din bugetul local nu ajunge pe mâna partidelor politice. Fostul director de școală a fost recent promovat pe postul de inspector școlar, dar spune că și-a dat demisia pentru că a simțit că poate să-și ajute satul natal mai bine din nou postură.

Marius Petre mărturisește că nici nu s-a gândit că o să candideze la funcția de primar, iar propunerea lui Valentin Vrabie de a-i călca pe urme l-a onorat. Peșterenii l-au susținut și ei imediat. Oamenii și-au dat seama că reprezentanții partidelor politice nu le pot reprezenta interesele la vârful comunei așa cum o face un independent.

”Din punctul meu de vedere, candidatura aceasta a venit într-un mod logic. Logic înseamnă nu că m-am așteptat la ea, ci logic în sensul că propunerea de candidatură a venit din afară. Nu m-am autopropus, nu m-am gândit la așa ceva, ci oameni din afară, oamenii din comunitate au venit și mi-au propus să facem lucruri bune împreună, să continuăm lucrul făcut vreme de opt ani de o echipă, respectiv echipa primarului Valentin Vrabie”, a spus candidatul la Primăria Peștera.

Marius Petre se bazează pe faptul că are în spate chiar echipa care a lucrat cu Valentin Vrabie timp de opt ani, inclusiv pe actualul viceprimar, Tudorel Grosu.

“Împreună cu aceștia sperăm să continuăm ceea ce s-a făcut. Văzută din afară pare o treabă ușoară. Comuna Peștera pare o oază, o grădină frumoasă în care vrea să stea toată lumea. Mie mi se pare greu pentru că la Peștera sunt pretenții. Oamenii din Peștera au așteptări. Cu zece ani în urmă poate nu aveau nici speranțe”, a declarat Marius Petre.

Marius Petre este susținut de Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu
Marius Petre este susținut de Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu

Priorități: Educația, infrastructura și sprijinirea agriculturii

Candidatul la Primăria Peștera spune că primul său proiect este legat de sprijinirea educației. Cu alte cuvinte, elevii care merg la licee sau facultăți vor avea transportul decontat chiar dacă au nevoie să ajungă la Medgidia, Cernavodă, Castelu, Poarta Albă și Constanța. Cei mai mici dintre școlari vor avea parte de uniforme asigurate de administrația locală.

Viitorul primar spune că modernizarea infrastructurii va fi pe lista de priorități a mandatului său. Aducerea rețelei de gaze naturale și realizarea sistemului de canalizare vor aduce după ele asfaltarea străzilor.

Pe de altă parte, Marius Petre îi are în vedere pe agricultori, cei care controlează terenurile din jurul comunei și care oferă locuri de muncă pentru mulți localnici.

“În noua mea calitate mă voi asigura că există un echilibru și o cale de dialog între investitorii din agricultură și pe oamenii simpli”, a explicat Marius Petre.

Petre este de părere că primarul nu trebuie să fie pe o listă de partid, dar spune că va avea o bună relație cu orice consilier care este ales de comunitate, chiar dacă reprezintă un partid sau nu.

Marius Petre este născut chiar în comuna Peștera, mai exact în satul Izvoru Mare. El a studiat până în clasa a 6-a la Peștera, apoi a făcut liceul la Medgidia și Facultatea de Istorie la Constanța. Au urmate două masterate la Facultatea de Istorie, respectiv SNSPA București și Doctoratul în anul 2013. El a fost profesor de istorie, Director al Școlii din Peștera și inspector școlar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*