Mamaia gogoșilor mexicane sau De ce Nu mai vezi marea de pe faleză

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

Sunt constănțean și îmi plăcea să mă plimb prin Mamaia, seara, pe timp de vară. Fac asta de când eram copil. Da, și pe mine m-au deranjat carele alegorice, nici mie nu mi-a plăcut să văd cum în zona melcului de la Cleopatra au început să apară magazine sau cum lacurile și zonele cu verdeață au fost înlocuite de hoteluri, terase sau parcări betonate.

Am crezut și eu, ca fraierul, că dacă Mazăre pune bariere și taxe de liniște o să crească și gradul de civilizație în Mamaia, o să dispară manelele și o să avem parte de turiști care apreciază faptul să sunt acolo. Nu s-a întâmplat așa. Ideea barierelor a fost una proastă! La fel cum e și cea a taxelor de liniște din stațiune. E bine că am scăpat de bariere și de carele alegorice.

Am făcut zilele trecute o nouă plimbare prin Mamaia și m-a dezamăgit crunt. Acum nu mai există stațiunea Mamaia, ci doar o prelungire a Satului de Vacanță. Zona de lângă hotelul Perla e înțesată de terase care vând Kebab și Shaorma, iar parcarea hotelului, situată în spatele localurilor, pute de la coșurile cu resturile de carne care putrezesc la 35 grade Celsius.

Cine se încumetă la o plimbare pe faleză, de la Cazino la Cleopatra va avea parte doar de o stradă supraaglomerată de mașini, terase zgomotoase, magazine alimentare, hoteluri nerenovate (cu excepția celor noi, construite direct pe nisip) și multe, foarte multe choșcuri.

Din Mamaia poți să iei colaci secuiești, shaorma, nachos și prea multe gogoși mexicane. Care este specificul local al tuturor acestor mâncăruri nu am reușit să-mi dau seama, dar sunt o grămadă de locuri care le vând. E nevoie să mai spun că fiecare chioșc, terasă și restaurant are muzica lui? De la manele, la grecești, la lăutărești și disco, fiecare e dată la maxim și nu te îmbie să calci pragul localului.

Problema și mai mare e alta. De pe faleză nu mai vezi marea. Nu pentru că plajele s-au lărgit, ci pentru că priveliștea îți e blocată de gogoși mexicane și de shaorma.

Îmi aduc aminte că Primăria Constanța a elaborat un regulament al stațiunii Mamaia. Sunt convins că nici primarului Decebal Făgădău sau viceprimarului Costin Răsăuțeanu nu le place ce văd acolo.

Sunt constănțean și îmi plăcea să mă plimb prin Mamaia. Sper că la toamnă sau la iarnă peisajul o să fie mai frumos.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Ai mare dreptate! Astazi m-am plimbat si eu cu nepotelul in acea zona si mi s-a intors stomacul pe dos.Sper , din tot sufletul, ca zona de nord a statiunii sa ramana neatinsa de shaorme, mititei, etc. Deocamtata, in zona de nord, umbla tuciurii cu gogosile pe plaja , porumb, pufuleti etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*