FOTO Măicuțele de la mănăstirea Colilia din județul Constanța au rămas în frig și întuneric după ce au fost călcate de hoți

Hoții au călcat de două ori mănăstirea Colilia și au furat generatoarele

Situație mai puțin întâlnită în județul Constanța. O cunoscută mănăstire a rămas fără cele trei generatoarele care asigurau lumina, căldura și apa curentă, acestea fiind furate în două nopți de către hoți.

La începutul anului 2017 Maica Stareță de la mănăstirea Colilia a reușit, în urma unui împrumut în bancă, să cumpere un generator de putere, pentru care mai are de plătit, ca să întrețină apa, căldura și lumina pentru locașul de cult, chiliile și trapeza mănăstirii dar și cele 10 căsuțe din cadrul așezământului monahal. În afară de acesta mai aveau alte două de putere mai mică.

În seara de 23 spre 24, mănăstirea a fost călcată de către hoți și au furat două dintre generatoare, cele care țineau în funcțiune curentul electric și apa. Au rămas cu unul singur și au mai primit un altul împrumut. În noaptea de 1 spre 2 noiembrie, hoții s-au întors și le-au furat și al treilea generator, mănăstirea rămânând doar cu generatorul împrumutat.

„Este vechi și consumă mult. Cam patru litri de benzină pe oră. Și nici nu face față. Ca să putem aprinde lumina, trebuie să scoatem frigiderele din priză. Dacă vrem să călcăm ceva, la fel, iar caldura nu avem deloc!” se plânge maica stareță.

Cazul este anchetat de către polițiști, dar până vor reuși să dea de urma hoților și a bunurilor furate, măicuțele stau în frig și fără curent electric. Ideal ar fi ca la mănăstire să se tragă electricitate, dar de aici și până la cel mai apropiat stâlp al ENEL sunt mai bine de 5 kilometri, iar lucrarea costă aproximativ 700.000 de lei.

Cei care vor dori să ajute, o pot face în contul Mănăstirii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” – Colilia, cu sediul comuna Cogealac, judeţul Constanţa, IBAN: RO41BTRLRONCRT0221819101 deschis la BANCA TRANSILVANIA sau luând legatura direct cu Maica stareță la numărul de telefon : 0767. 937.095.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*