Mai rar în Constanța: Circulație blocată pe bulevardul Ferdinand pentru că sunt prea mulți spectatori la teatru

Coadă la Teatrul de Stat din Constanța
Teatrul de Stat din Constanța. FOTO Arhivă

O nouă seară cu şi despre teatru, alţi actori, acelaşi spaţiu (sala Teatrului de Stat Constanţa), acelaşi eveniment (Blue Theatre – Festivalul Internaţional de Teatru Independent Constanţa – F.I.T.I.C.) şi aceeaşi veste bună pentru sâmbătă, 10 septembrie 2016 (Horaţiu Mălăele scoate teatrul în stradă pentru toţi locuitorii Constanţei).

F.I.T.I.C. a ajuns în cea de-a şasea zi de teatru independent şi de experiment social, cu un public extraordinar şi foarte numeros pentru asemenea tip de evenimente. Organizatorii mulţumesc pe această cale tuturor constănţenilor pentru prezenţă, energie, răbdare şi înţelegere, acolo unde a fost cazul, şi îşi cer scuze tuturor celor care, din motive tehnice, nu au reuşit să intre la spectacole.

„Am fost întrebaţi de mai multe ori de ce nu am organizat F.I.T.I.C. la Casa de Cultură. Vrem să lămurim lucrurile pe această cale. Casa de Cultură din Constanţa nu corespunde tipurilor de spaţiu şi cerinţe tehnice necesare bunei desfăşurări a acestui festival. Pentru ediţia viitoare vom căuta soluţii care să ofere acces tuturor“, potrivit organizatorilor.

Până la ediţia viitoare, însă, reprezentanţii Primăriei Constanţa s-au alăturat Blue Theatre şi au găsit o soluţie de organizare a serii de sâmbătă, 10 septembrie, când, după Gala FITIC, de la ora 20.00, Horaţiu Mălăele va susţine, în stradă, extraordinarul recital „Sunt un orb“, pentru a da ocazia tuturor constănţenilor care doresc să vadă teatru de cea mai bună calitate să participe la un regal actoricesc de geniu şi măiestrie interpretativă. Soluţia a venit de la viceprimarul Dumitru Babu, care marţi a venit în întâmpinarea constănţenilor supăraţi că sala Teatrului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru a patra zi la rând. Viceprimarul a ajuns la faţa locului şi a liniştit spiritele. Promiţând că va găsi o soluţie, oficialul a organizat a doua zi, miercuri, 7 septembrie, o întâlnire cu toţi reprezentanţii autorităţilor locale, în care s-a gândit strategia pentru ziua de sâmbătă, 10 septembrie, când Horaţiu Mălăele este invitat în F.I.T.I.C.

„Acolo unde sunt oameni, acolo suntem şi noi. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât vom face mai multe lucruri bune împreună. Primăria identifică interesul oamenilor şi acţionează acolo unde aceştia o doresc. Teatrul este pe cale să redevină o tribună publică şi un pol de interes puternic pentru cetăţenii oraşului. Şi dacă astăzi încă ne numim cetăţeni, ca în Antichitate, de ce nu am readuce în actualitate cutumele de atunci, când autorităţile luau decizii în mijlocul oamenilor?“, a declarat primarul Constanţei, Decebal Făgădău. 

Când şi cum se închide Bulevardul Ferdinand?

Având în vedere amploarea evenimentului, Primăria Municipiului Constanţa a decis blocarea circulaţiei în zona Teatrului de Stat Constanţa, sâmbătă, în intervalul orar 19.00 – 22.00, cu garduri ale Jandarmeriei, după cum urmează:

– pe B-dul Ferdinand, la intersecţia cu str. Mihai Viteazul;

– pe B-dul Ferdinand, la intersecţia cu str. Răscoala din 1907;

– pe B-dul Ferdinand, în zona intersecţiilor, pe tronsonul delimitat de str. Răscoala 1907 şi str. Mihai Viteazul.

În acest interval orar, mijloacele de transport în comun care circulă în zona Teatrului de Stat, vor devia de la traseu pe rute alternative ce vor fi comunicate în cursul zilei de mâine.

În această zi de Blue Theatre puteţi urmări, începând cu ora 18.00, spectacolul „Cabaretul cuvintelor„, având în distribuţie pe Andreea C. Hristu, Cristina Savu, Ioana Pasca şi Radu Catana. Regia este semnată de Alexandru Nagy. Spectacolul este o coproducţie Teatrul Mignon & 8 pt & TIP. Ultimul spectacol al serii începe de la ora 20.00 – „Fă tu primul pas“, o producţie a Teatrului de Artă Bucureşti, în regia lui Andrei Munteanu. Distribuţie: Raluca Aprodu, Marius Călugăriţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*