FOTO VIDEO Rețeta secretă de la “Măcelăria Moldovencei”. Cum se prepară, la Constanța, cârnații ca pe vremea lui Ștefan cel Mare

Măcelăria Moldovencei și Roxana Zaharia. FOTO Adrian Boioglu
Măcelăria Moldovencei și Roxana Zaharia. FOTO Adrian Boioglu

Ascunsă de privirile trecătorilor, în Piața Agroalimentară Balada am găsit o măcelărie cu totul diferită. Este vorba despre “Măcelăria Moldovencei”, locul unde poți să găsești carne proaspătă, dar și cârnați sau mici așa cum nu prea vezi prin Constanța.

Ideea măcelăriiei îi aparținei Roxanei Zaharia. Ea se prezintă simplu: “Eu sunt moldoveanca de la Neamț care are cei mai buni cârnați din orașul Constanța”. I-am dat dreptate după ce i-am gustat și nu ne-am lăsat până nu am descusut-o în legătură cu rețeta care dăinuiește încă de pe vremea lui Ștefan cel Mare.

Moldoveanca a acceptat să ne și arate cum lucrează, dar nu a vrut să ne dezvăluie proporția cantităților, pentru că acesta este secretul ei cel mai de preț.

Măcelăria cu ștergare de la bunica și două rețete străvechi

Măcelăria Moldovencei nu este un simplu magazin de carne. Cine deschide ușa este ademenit de mirosul de carne proaspătă de poc, vită, pui și curcan.

De pe rafturi nu lipsesc ștergarele cu motive tradiționale ca-n Moldova. Roxana Zaharia ne-a mărturisit că ele fac parte din colecția familiei. Când au fost vizitați de echipa Constanța NEWS, pe vitrine erau așezate ouă colorate și pui, iar la vânzare puteai să vezi și drobul de miel sau să dai comandă pentru celebrul Cozonac Bujor adus tocmai de la Suceava pentru constănțeni.

Gustul Bun ca Altădată

Un alt lucru moștenit de tânăra moldoveancă sunt rețetele de mici și de cârnați. Măcelăria se laudă cu “gustul bun ca altădată”, așa că i-am rugat și noi să prepare cârnații și să ne explice tot procesul.

Măcelarul toacă mai întâi carnea de porc și o amestecă bine cu carnea de vită. Compoziția este îngroșată cu grăsime, usturoi, piper, cimbru și sare. Mațele sunt și ele bine alese și puțin sărate.

Totul durează mai puțin de jumătate de oră, iar clienții primesc cârnații de la Neamț, aici, la malul mării.

Home Delivery pentru produse de măcelărie, comandă pe Facebook

Măcelăria Moldovencei se mândrește și cu faptul că în ajunul sărbătorilor vine în ajutorul gospodinelor cu o idee unică pe la noi: livrare la domiciliu pentru orice produs de carne. Comanda minimă este de 30 lei, dar un angajat al Măcelăriei vine cu ea la tine acasă în maxim 45 minute în orice colț al Constanței.

Gospodinele pot să sune la 0774 077 827 și să comande carne de porc, vită, pui sau curcan. Comenzile se pot da și printr-un mesaj pe pagina de Facebook a măcelăriei. Moldoveanca se ocupă personal pentru a răspunde clienților.

De Paște, în ofertă intră și carnea de miel. Programul de livrare la domiciliu este între orele 9.00 și 17.00, dar asta nu înseamnă că poți să mergi la magazin și să-ți alegi singur marfa care-ți place.

Măcelăria Moldovencei se află pe Aleea Garofiței, nr. 20, în Piața Agroalimentară Balada (zona Casa de Cultură Constanța).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*