“Lumina de la malul mării”, în Portul Turistic Mangalia și evenimentele de 1 Mai anunțate în sudul litoralului

Învierea la Mangalia
Învierea la Mangalia

Consilierii locali din Mangalia au adoptat marţi, într-o şedinţă de îndată, proiectul de hotărâre privind programul evenimentelor propuse pentru anul în curs, în staţiunile din sudul litoralului. Sezonul va fi deschis în Portul Turistic Mangalia, unde va avea loc, în noaptea de Înviere, evenimentul intitulat “Lumina de la malul mării”.

Potrivit reprezentanţilor Protoieriei Mangalia, peste 4000 de persoane sunt aşteptate să ia Lumina Sfântă, care va fi adusă de către un preot de la Catedrala Arhiepiscopiei Tomisului, chiar înainte de miezul nopţii. Enoriaşii vor primi gratis din partea Primăriei 4000 de cutiuţe de pască, precum şi lumânări tip candelă. Protoiereul Mangaliei, Vasile Cârlan, a precizat că manifestarea religioasă este un eveniment cu tradiţie în oraşul de la malul mării, iar Protoieria şi Primăria Mangalia vor face tot ceea ce este necesar pentru o bună organizare şi desfăşurare a evenimentului.

Printre alte evenimente aprobate în şedinţa CL se numără  “1 Mai Tunning Fest”, care va marca, oficial, deschiderea sezonului turistic 2017. Expoziţia de tuning auto-moto se va desfăşura în Portul Turistic Mangalia, în perioada 29 aprilie – 1 mai, la eveniment fiind aşteptate câteva mii de iubitori ai sportului cu motor. Potrivit organizatorilor, vor fi expuse aproximativ 100 de maşini cu diverse modificări spectaculoase, care vor încânta publicul prezent prin execuţiile piloţilor cu experiență.

Printre alte evenimente programate în această vară, în staţiunile Mangaliei se numără Carnavalul copiilor, Concertul Europa FM, Ziua Marinei, Zilele Mangaliei, Ziua Recoltei. La aceeaşi şedinţă de Consiliu, s-a aprobat Regulamentul pentru organizarea serviciilor publice de salvamar, în Mangalia şi staţiunile aferente, pe durata sezonului estival 2017.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*