Liderii tătarilor din toată lumea se întâlnesc la Constanța

Liderii tătarilor vin la Constanța. FOTO Facebook / UDTTMR

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (UDTTMR) aduce la malul romnesc al Mării Negre liderii etniei din toată lumea.

Pe 30 august 2015 are loc prima întâlnire a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor. Există deja confirmări din partea unor personalități din Ucraina, Turcia, Germania, Polonia și Lituania. Delegația este condusă de președintele Congresului Mondial al Tătarilor, Refat Çubarov.

Çubarov a fost ales la Congresul Mondial al Tătarilor care a avut loc în perioada 1 – 2 august 2015, la Ankara. Din Consiliul de coordonare fac parte 24 de membri care reprezintă comunitățile de tătari din întreaga lume. România este reprezentată de trei membri ai UDTTMR: Gelil Eserghep (Președinte), Samir Menan (Prim-Vicepreședinte) și Metin Omer.
Întâlnirea de duminică este considerată deosebit de importantă în contextul internațional actual, cu atât mai mult cu cât este prima ședință a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor, după constituirea acestui for.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*