Legi prost gândite: căruțașii din Constanța sunt amendați de Poliția Locală, dar continuă să circule

Cătălin Schipor
Cătălin Schipor

Una dintre vechile și deranjantele probleme ale Constanței este reprezentată de căruțași. Pot fi întâlniți pe toate străzile din oraș și chiar pe bulevardele principale. Toată lumea arată cu degetul spre autorități, dar și acestea sunt legate de mâini. Nu pot decât să dea amenzi.

158557 lei sau aproximativ 35.200 euro. Aceasta este valoarea amenzilor date de către polițiștii locali de la începutul lunii iulie și până pe 22 august celor depistați circulând cu căruțele pe raza municipiului Constanța. Au fost în total un număr de 123 de sancțiuni aplicate. Din păcate, sancționarea financiară a acestora nu pare să aibă vreun efect asupra căruțașilor. Drept dovadă, oricât de multe amenzi primesc, contravenienții sunt întâlniți în continuare pe străzi. În general, aceștia sunt persoane fără proprietăți, fără venituri, care își trăiesc viața în general la marginea unor cartiere, în locuințe improvizate sau ocupate abuziv. Se întâmplă ca mulți să nu aibă nici acte de identitate.

A fost o perioadă în care caii și căruțele depistate circulând pe drumurile publice puteau fi confiscate de autorități, dar măsura a fost contestată la CEDO. Aici s-a hotărât că nu este bine ce face statul Român, pentru că se îngrădește dreptul la libera circulație. De atunci, nimeni nu a mai găsit o măsură legală prin care să poată stopa acest fenomen.

În continuare, câinii latră, caravana trece și nimeni nu poate face nimic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*