La Școala „George Coșbuc“ din localitatea 23 August se reiau cercurile gratuite de navomodele, aeromodele, astronomie și multe altele

Pasiunea se poate transforma în lucruri la 23 August

Pe 30 iunie, la Școala „George Coșbuc“ din localitatea 23 August are loc deschiderea mai multor cursuri gratuite pentru elevi, cursuri ce odată făceau parte din Cercul Tehnico-Aplicativ.

Evenimentul a pornit la inițiativa unui localnic, Abibula Aygun, coordonatorul de Cercuri Tehnico Aplicative din Comună 23 August, în urma consultărilor cu Administrația Locală a Comunei 23 August. Astfel, cu sprijinul Primăriei din 23 August, care asigură spațiul de desfășurare a cercurilor, cât și de a furniza materialele necesare activității acestor cercuri, vor începe cursurile gratuite de navomodele, aeromodele, automodele, modelism – machete statice din hârtie (foarte detaliate – papaercrafts), electronică, robotica, fizică aplicată și astronomie.

Cursurile sunt disponibile pentru toți cei din zonă, începând din Constanța și până spre Vamă Veche, copii și părinți deopotrivă.

La inaugurare, vor fi prezenți modeliștii din Constanța ( aero și automodele ) care vor explică tuturor copiilor și nu numai acestora ce presupune această disciplină.

De asemenea, vor avea loc curse cu automodele și lansări de planoare din depron , acestea fiind lansate chiar de către participanți. Aceștia vor primi și câte un set de planuri pentru o a aplică acasă construcția modelului primit cadou.

Prin acest proiect se încearcă să se facă o legătură între disciplinele ce sunt învățate la școală – matematică, fizică, chimie și nu doar atât și partea practică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*