KMG International lansează programul de internship 2016

Rafinăria Petromidia. FOTO Adrian Boioglu
Rafinăria Petromidia. FOTO Adrian Boioglu

KMG International, prin intermediul companiilor membre – Rompetrol Rafinare, Rominserv, Midia Marine Terminal, Rompetrol Quality Control,  a lansat  programul de Internship 2016, adresat celor 93 de studenţi selectaţi să îşi dezvolte aptitudinile profesionale şi competenţele tehnice pentru o carieră de succes în industria petrolieră. Programul se derulează în perioada 01 august – 30 septembrie, în rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti.

“Programele de internship sunt parte a strategiei KMG International de a investi în resurse umane, nu numai în interiorul companiei, dar şi pentru comunitatea în care ne desfăşurăm activităţile. Derulate pe cele două platforme industriale – Petromidia şi Vega – programele susţin transferul de know-how de la experţii noştri către tinerii aflaţi la început de carieră. Din 2002 până în prezent, peste 600 de absolvenţi de studii superioare şi studii medii au urmat programul de Internship, iar cei mai buni dintre aceștia și-au început cariera în cadrul KMG International“, a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare, companie ce operează rafinăriile Petromidia şi Vega.

Pe parcursul programului, cei 71 de tineri cu studii universitare şi 22 cu studii liceale vor fi instruiţi de profesionişti din cadrul Grupului în segmente de business precum prelucrarea petrolului și petrochimie, laborator, mentenanţă, planificare, managementul riscului, siguranţa în muncă, protecția mediului.

Participanţii provin de la universităţile și liceele de profil din Constanța și Ploiești – Liceele ‘Lazăr Edeleanu’, Universitatea ‘Ovidius’ Constanţa, Facultatea de Petrol şi Gaze Ploieşti – cu care Grupul a încheiat parteneriate prin care oferă stagii de practică liceenilor, studenţilor, absolvenţilor de facultate şi masteranzilor.

Studenţii care participă la programul de internship 2016 (73 pe platforma Petromidia şi 20 în cadrul rafinăriei Vega) au fost selectaţi în urma unei campanii de recrutare, în timpul căreia au fost evaluate competenţele tehnice şi cele comportamentale – capacitatea de a lucra în echipă, initiativă şi proactivitate, orientare către rezultate. La finalul programului, liceeni și studenții pot rămâne în companie în calitate de angajați, în funcție de locurile vacante disponibile.

Anual, în urma programelor derulate, mai mult de 50% din interni au fost angajaţi în cadrul companiilor membre ale KMG International, pe diverse zone de activitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*