Județul Constanța, sub cod galben de caniculă. Temperaturile pot ajunge la 37 grade Celsius

Caniculă pe litoral. FOTO howitworksdaily.com
Cum să vă protejați de caniculă. FOTO howitworksdaily.com

Trei zile de caniculă pentru sudul și estul României. Județul Constanța a fost inclus în avertizările specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Începând cu 22 iunie ora 10.00 și până pe 24 iunie a fost anunțat un cod galben de caniculă și discomfort termic accentuat.

“În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea va fi caniculară. Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade, iar în cursul zilei de miercuri 22 iunie vor fi şi valori de 36…37 de grade.

Nopţile vor fi tropicale, cu minime ce nu vor scădea sub 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Notă: Îndeosebi în zonele montane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi mai ales în timpul după-amiezelor vor fi averse posibil torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină”, au transmis reprezentanții ANM.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*