FOTO VIDEO Județul Constanța a intrat sub COD PORTOCALIU

Drum închis din cauza zăpezilor
Drum închis din cauza zăpezilor

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU, potrivit căreia începând de joi 18 ianuarie în interval orar 10:15-16:00 intensificări ale vântului cu rafale de 70-85 km/h, ninsoare viscolită, vizibilitate sub 50 m. În aceste condiţii, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, transmit cetăţenilor câteva recomandări privind comportamentul ce trebuie adoptat pe durata acestei avertizări meteorologice.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a emis în această dimineață o hotărâre prin care a fost activat Comandamentul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, în intervalul orar 11,00-19,00.

În ședința CJSU s-a luat act de decizia administratorului drumurilor, care, cu aprobarea Inspectoratului Județean de Poliție va restricționa circulația autovehiculelor de peste 3,5 tone în intervalul orar 11,00-17,00 pe toate drumurile județene. Aceeași restricție va fi aplicată și pe DN38 Agigea-Negru Vodă, DN3 Murfatlar-Ostrov, DN22C Lumina-Mihai Viteazu, DN2A Mihail Kogălniceanu-Hârșova, DN3C Ovidiu-Constanța, DN3 Murfatlar-Cernavodă, excepție făcând DN39 Constanța-Mangalia, A2 și A4, pe care se circulă în condiții de iarnă.

Restricția se va aplica pentru toate mijloacele de transport, inclusiv cele destinate transportului de persoane. Restricția nu se aplică mijloacelor de intervenție.

În prezent, a fost închis DN22A Hârșova-granița cu județul Tulcea, din cauza vizibilității reduse și a viscolului puternic.

Update h 11.25

Până la ora 11.00, opt unități de învățământ au anunțat  suspendarea cursurilor  pentru astăzi, 18 ianuarie:

Școala Gimnazială Dumbrăveni, Liceul Tehnologic  Independența, Liceul Tehnologic „N. Istrățoiu” Deleni, Școala Gimnazială Nr. 1  Ciocârlia, Școala Gimnazială Bărăganu, Școala Gimnazială Nr. 1 Saraiu, Școala Gimnazială Ion Corvin, Școala Gimnazială Nr. 1 Comana.
UPDATE h 12.40
A fost instituită măsura de restricție tonaj intervalul 11-16 pentru mașinile cu masa > 3,5 tone pe toate Drumurile Județene
Pe Autostrada A4, vântul puternic a smuls parapeții antiorbire.
UPDATE h 13.40
Blocaj pe DJ 226 între Pantelimon și Saraiu și DJ 391 Plopeni-Movilă Verde-Independența. Acționează RAJDP.
63 localități fără curent electric.
Peretele unei case de pe stradă Ștefan Mihăileanu din municipiul Constanța s-a prăbusit peste o masină parcată în apropiere fără a se înregistra victime.
UPDATE h 14.10

La km 161, Tariverde-Cogealac există un blocaj major din cauza unui tir echipat necorespunzător care a blocat drumul. DRDP Constanța intervine. De asemenea, sunt autovehicule care s-au așezat pe ambele benzi, îngreunând intervențiile echipelor DRDP Constanța.

UPDATE h 14.55

8 autovehicule au fost blocate pe DN22, între localitățile Tariverde și Palazu Mic, după ce un autotren a derapat și a blocat ambele sensuri de mers. La față locului s-au deplasat 13 utilaje ale DRDP Ct, care au reușit să îndepărteze până la oră actuală autotrenul și să elibereze carosabilul. 4 din cele 8 autovehicule au fost tractate și scoase din zonă respectivă, iar în acest moment se acționează pentru deblocarea celorlalte 4 autovehicule.
A fost trimisă și o autospecială șenilata pentru a participă la intervenție.
Pe segmentul de drum respectiv este în vigoare o restricție de circulație pt vehicule cu masă mai mare de 3,5 t.
În acest moment, vizibilitatea este zero, viteză vântului este de peste 80 km/h, pe sectorul de drum pe care se intervine.

Update h 15.30

S-a deblocat DN 22 la km 261. S-a dat drumul la coloana de mașini dirijat, pe sensul spre Constanța. Se intervine acum pe sensul spre Tulcea. Toate cele 8 autovehicule au fost ajutate de reprezentanții DRDP Constanța să își continue drumul

Update h 15.55

La aceasta ora se ridica restructiile de tonaj pe DN22C, DN2A si DN3C. In judet avem 120 localitati fara curent electric , 35 fara apa potabila si in 8 localitati cursurile in scoli se mentin inca suspendate

Sfaturi:

Informaţi-vă permanent asupra condiţiilor atmosferice folosind radioul şi televizorul;
Fiţi pregătiţi pentru a rezista acasă – pregătiţi rezervă de alimente, apă, combustibil şi asiguraţi-vă mijloace diferite pentru încălzit şi preparat hrana;
Pregătiţi mijloacele de iluminat independente de reţeaua electrică;
Păstraţi la îndemână unelte pentru degajarea zăpezii;
Evitaţi absolut orice fel de călătorie dacă nu este absolut necesară;
Dacă este necesar să plecaţi, luaţi-vă articole de îmbrăcăminte groasă, căciulă, mănuşi;
Călătoriţi numai ziua şi folosiţi şoselele principale;
Interesaţi-vă de starea drumurilor, înainte de a părăsi domiciliul/localitatea;
Nu fiţi cutezători şi temerari: opriţi, întorceţi-vă sau cereţi ajutor;
Dacă plecaţi cu maşina, asiguraţi-vă că este echipată cu lanţuri pentru zăpadă, lopată, cablul de remorcare, că are suficient combustibil şi asiguraţi-vă că ştie cineva pe ce rută vă deplasaţi;
Dacă rămâneţi blocat în trafic, încercaţi să scoateţi autovehiculul de pe partea carosabilă pentru a facilita intervenţia mijloacelor de deszăpezire;
Dacă mijlocul de transport se strică, nu intrati în panică. Păstraţi-vă calmul, apelaţi numărul unic de urgenţă 112, aprindeţi luminile şi aşteptaţi ajutorul echipelor de intervenţie;
Nu părăsiţi mijlocul de transport pentru a cere ajutor, deoarece vă puteţi rătăci;
În localităţi nu parcaţi autovehiculele pe străzi. Încercaţi, pe cât posibil, să le scoateţi de pe partea carosabilă;

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*