Jandarmii Inspectoratului Constanța au făcut bilanțul anului 2017: peste 16.000 misiuni

Jandarmii IJJ au tras linie și au adunat evenimentele din 2017. FOTO IJJ Constanța

Joi, 18 ianuarie la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în prezenţa domnului prefect al judeţului Constanţa, precum şi a şefilor instituţiilor şi structurilor locale cu care jandarmii cooperează, a avut loc evaluarea activităţii desfăşurate de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa în anul 2017.

În cursul anului trecut a fost continuată activitatea de consolidare instituţională ce a avut ca principal obiectiv eficientizarea activităţilor şi misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, dezvoltarea relaţiilor de parteneriat cu alte instituţii, comunităţile locale şi societatea civilă, dar şi creşterea gradului de încredere al cetăţenilor în instituţie.

În perioada de referinţă, pe linie de ordine publică au fost executate peste 16.000 misiuni, din care 678 misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente cultural-artistice, sportive, religioase, de protest sau alte adunări publice, celelalte fiind misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, misiuni executate în cooperare/colaborare cu alte instituţii, punerea în executare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete, etc.
În privinţa misiunilor de menţinere a ordinii publice, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a participat împreună cu poliţiştii din cadrul I.P.J. Constanţa, la 8555 misiuni, în 10 localităţi din jud. Constanţa (Constanţa, Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Hârşova, Techirghiol, Eforie, Neptun, Costineşti şi Mihail Kogălniceanu).

Pe timpul executării misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, în anul 2017 au fost constatate 412 fapte de natură penală cu 481 autori, dintre care 112 fapte penale cu 139 autori constatate de către patrulele independente de jandarmi. Totodată, au fost sancţionate contravenţional 887 persoane, dintre care 249 cu avertisment scris şi 638 cu amenzi în valoare totală de peste 284000 lei. De asemenea, în timpul misiunilor de menţinere a ordinii publice au fost conduse la sediile structurilor de poliţie 424 persoane, au fost depistate 9 persoane date în urmărire, dintre care 4 persoane de către patrulele independente de jandarmi.

În perioada sezonului estival 2017, în baza Planului de acţiune „LITORAL 2017” Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a executat misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, în zonele turistice Constanţa, Eforie, Techirghiol, Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Saturn, Venus şi Mangalia.
În timpul desfăşurării misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat în perioada sezonului estival 2017 au fost constatate 70 fapte de natură penală, cu 81 autori.

De asemenea, în sezonul estival 2017 au fost sancţionate contravenţional 504 persoane(407 amenzi contravenţionale şi 97 avertismente), cuantumul total al amenzilor fiind de peste 214000 lei.

În anul 2017, structurile specializate de pază şi protecţie instituţională ale inspectoratului au asigurat protecţia la 32 de obiective. Efectivele destinate executării misiunilor de pază şi protecţie instituţională reprezintă 57% din totalul efectivelor inspectoratului.

Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a executat misiunea de protecţie, intervenţie şi supravegherii a 104 km conducte magistrale de transport produse petroliere.

În anul 2017 au fost executate un număr de 56 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi speciale şi 366 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi de bunuri şi valori. De asemenea, în perioada analizată efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au participat la paza şi protecţia a 1240 transporturi de corespondenţă clasificată.

În anul 2017, în urma solicitărilor primite de la diferite instituţii, au fost executate în cooperare/colaborare 398 acţiuni(cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, D.I.I.C.O.T., B.C.C.O., D.N.A., D.G.A., în sprijinul executorilor judecătoreşti, cu lucrători ai Direcţiei Silvice Constanţa, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, ai Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, etc).

În perioada supusă analizei, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au pus în executare un număr de 3230 mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete.

În anul 2017 jandarmii constănţeni au constatat în timpul executării misiunilor specifice un număr de 497 fapte de natură penală, atât independent cât şi în cooperare cu lucrători ai I.P.J. Constanţa, fiind identificaţi 579 făptuitori.
Totodată, au fost aplicate un număr de 1537 sancţiuni contravenţionale(1179 amenzi contravenţionale şi 358 avertismente), valoarea amezilor fiind de peste 523000 lei.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a desfăşurat în cursul anului trecut 108 activităţi informativ-prevenive şi de dialog social în instituţiile de învăţământ preuniversitar din localităţile judeţului Constanţa, alături de lucrători ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, dar şi activităţi informativ-preventive în domeniul protecţiei mediului, silvic, piscicol şi pe linia activităţilor de picnic.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa va continua să depună eforturi pentru îmbunătăţirea performanţei operaţionale şi creşterea eficienţei instituţionale, acţionând permanent pentru îndeplinirea misiunilor şi atribuţiilor la un nivel calitativ ridicat.

Totodată, instituţia noastră îşi va desfăşura activitatea în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*