Jandarmii constănțeni au sărbătorit Ziua Imnului Național

Ceremonie la Jandarmeria Constanța
Ceremonie la Jandarmeria Constanța

Cu prilejul zilei de 29 iulie,  Ziua Imnului Naţional, la sediile celor două unităţi din municipiul Constanţa, se organizează o serie de activităţi menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor.

Vineri, 29 iulie, manifestările dedicate acestui eveniment debutează la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa, cu arborarea Drapelului şi intonarea Imnului Naţional.

Totodată, istoricul şi însemnătatea Imnului Naţional vor face obiectul unui material ce va fi  prezentat personalului  celor două unităţi.

De asemenea, începând cu ora 09.00, conducerile celor două unităţi vor  participa şi la ceremonialul militar, organizat de autorităţi la nivelul garnizoanei Constanţa, în Piaţa Ovidiu.

Jandarmii constănţeni vor asigura şi măsurile de ordine publică, în scopul desfăşurării în condiţii de siguranţă a activităţilor organizate cu acest prilej la Constanţa şi Medgidia.

Data de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua Imnului Național al României — ”Deșteaptă-te române!”, simbol al unității Revoluției Române de la 1848.

La 29 iulie 1848, ‘Deșteaptă-te române!’ a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. La originea Imnului Național al României se află poemul patriotic ”Un răsunet” de Andrei Mureșanu, publicat în numărul iunie-iulie 1848 al suplimentului ”Foaie pentru minte, inimă și literatură”, pe o melodie culeasă de Anton Pann. Conținutul profund patriotic și național al poeziei a fost de natură să însuflețească numeroasele adunări ale militanților pașoptiști, pentru drepturi naționale, mai ales din Transilvania, Nicolae Bălcescu numind acest imn ”o adevărată Marsilieză românească”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*