Jandarmii au prins în flagrant trei indivizi care pescuiau cu unelte interzise

Pescarii au recunoscut că foloseau metode interzise de pescuit. FOTO IJJ Constanța

Luni, 5 martie, în jurul orei 18.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa-Detaşamentul 8 Cernavodă a depistat în zona canalului de deversare a apei reziduale de la C.N.E. Cernavodă, trei bărbaţi care pescuiau prin metode interzise de lege.

La vederea oamenilor legii, cei trei au devenit agitaţi încercând să părăsească zona, dar le-a fost tăiată calea de către băieții în albastru. Fiind întrebaţi cu privire la modul în care desfăşurau activităţile de pescuit, făptuitorii cu vârste cuprinse între 32 ani şi 49 ani, toţi având domiciliul în Cernavodă, le-au relatat jandarmilor că pescuiau cu unelte tip “halău”, deşi cunoşteau că legea interzice această metodă.

Deoarece fapta „pescarilor amatori” este prevăzută şi sancţionată de O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (constituie infracţiune producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial), jandarmii au întocmit procesul-verbal de sesizare, pe care l-au înaintat lucrătorilor Poliţiei Transporturi Navale Cernavodă în vederea continuării cercetărilor, uneltele de pescuit fiind ridicate în vederea confiscării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*