Iusein Visel, primarul comunei Dobromir, a fost demis de prefect

Fostul primar Iusein Visel. FOTO Observator de Constanța
Fostul primar Iusein Visel. FOTO Observator de Constanța

Prefectul de Constanța l-a demis pe primarul din Dobromir, după ce acesta a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. Iată comunicatul transmis de Prefectura Constanța:

“Având în vedere adresa nr.125/BIRP/06.10.2016 a Curţii de Apel Constanţa, înregistrată la Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa, Decizia Penală nr. 978/P/28.10.2016 pronunțată de Curtea de Apel Constanța, Decizia Curții Constituționale nr. 536/06.07.2016 și Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 18/08.06.2015 din care reiese că dispozițiile art. 15 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali se aplică în cazul condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, Prefectul judeţului Constanţa, domnul Adrian Viorel Nicolaescu, a emis Ordinul nr.500/2016 prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului Primarului comunei Dobromir, domnul Iusein Visel.  

Ordinul a fost comunicat primarului comunei Dobromir, domnul Iusein Visel, Consiliului Local Dobromir şi secretarului UAT Dobromir. 

Ordinul a avut drept temei juridic prevederile art. 26 alin. (1) din Legea nr. 340/2004, republicată, privind prefectul şi instituţia prefectului, prevederile art. 15 alin. 2 lit. “e”, art. 16 și art. 17 alin. 5 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare şi prevederile art. 69 alin. 2, teza I din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. “

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*