IPS Teodosie va participa, în premieră, la un protest

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va participa, Duminică, 26 martie, la „Marșul Pentru-Viață”, manifest civic pentru stoparea avorturilor, aflat la a șaptea ediție, ce se va desfășura în municipiul Constanța și în alte șase orașe ale județului: Băneasa, Medgidia, Mangalia, Cernavodă, Năvodari și Hârșova.

La Constanța, începând cu ora 13.00, ierarhul tomitan se va alătura preoților și credincioșilor, la Catedrala arhiepiscopală, de unde se va pleca pe următorul traseu: Piața Ovidiu – Str. Mircea cel Bătrân – Capitol – Spitalul Județean – B.dul Tomis – Capitol – Piața Ovidiu.

Conform Patriarhiei Române, în ședința de lucru din data de 9 februarie 2017, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul „Asociației Studenți pentru viață” de a organiza cea de-a șaptea ediție națională a „Marșului pentru viață”, eveniment care va avea loc în după-amiaza zilei de 25 martie 2017, în ziua praznicului Bunei-Vestiri. El se va desfășura în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!.

La Constanța, datorită programului pastoral-misionar foarte încărcat de praznicul Bunei-Vestiri, la solicitarea preoților, acțiunea se desfășoară duminică, 26 martie.

„Marșul pentru viață” reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice, prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%). Totodată, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în anul 2012, România avea cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene.

În Constanța, inițiativa organizării celei de-a șaptea ediții a evenimentului aparține Asociației „Simplu – Provita”, căreia i s-au alăturat: Arhiepiscopia Tomisului, Școala Brâncovenească, Radio Dobrogea, ASCOR, „Studenți Pentru Viață” Constanța (în județ, organizatorul principal este Arhiepiscopia Tomisului).

În anii trecuți au participat la „Marșul Pentru-Viață” între 300-500 persoane, acum sunt așteptați peste 1000 de participanți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*