IPS Teodosie rămâne sub control judiciar doar în dosarul APIA. Arhiepiscopia Tomisului: “Avem încredere în justiție”

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Magistrații constănțeni au decis astăzi menținerea controlului judiciar în cazul Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, în dosarul obținerii ilegale de fonduri de la APIA. Decizia este una definitivă.

Judecătorii au admis, pe de altă parte, cererea inculpatului de a ridica măsura controlului judiciar în dosarul de luare de mită. Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au transmis, după luarea deciziei, un scurt comunicat de presă în care își manifestă încrederea în decizia instanței.

“Urmare a deciziei Curții de Apel Constanța în care ÎPS Teodosie,  Arhiepiscopul Tomisului, rămâne sub control judiciar doar în cauza subvențiilor APIA la ferma Nazarcea, precizăm următoarele:

Această decizie constituie doar un prim pas pentru lămurirea faptului că atât IPS Teodosie,  cât și Arhiepiscopia Tomisului, nu fac altceva decât să slujească fără abatere lui Dumnezeu și oamenilor. Avem încrederea că, în cazul penal instrumentat de procurori, se vor lămuri acuzațiile rămase în cel mai scurt timp și așteptăm ca procurorii să retragă de îndată acuzațiile și măsura preventivă a controlului judiciar”, au declarat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*