IPS Teodosie a pregătit o seară de meditație teologică pentru tineri

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu

Program încărcat pentru Arhiepiscopia Tomisului la final de săptămână

Vineri, 3 martie, începând cu ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite la biserica „Sfânta Maria” din Constanța (bdul. 1 Mai, zona Far).

Sâmbătă, 4 martie, de la ora 9.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Cuv. Gherman” din Constanța (zona Poarta 6), așezământ de cult care și-a serbat hramul pe 28 februarie.

Procesiunea „Calea Sfinților”

Duminică, 5 martie, este prima duminică din Postul Mare, cunoscută și sub numele de Duminica Ortodoxiei. Aceasta se serbează începând din secolul al IX-lea, marcând deciziile Sinodului VII Ecumenic (ținut la Niceea, în anul 787) care au restabilit cultul icoanelor și au sistematizat învățătura de credință a Bisericii.
Începând cu ora 9.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
După Sfânta Liturghie, ierarhul, preoții și credincioșii prezenți la Catedrala arhiepiscopală vor merge într-o procesiune a icoanelor, numită „Calea Sfinților”, pe următorul traseu: faleza Cazinoului, str. Lebedei, str. Remus Opreanu, str. Revoluției din 22 decembrie 1989, str. Crângului, str. Arhiepiscopiei, Catedrală. Icoanele vor fi aduse și purtate în mâini de către credincioși, în semn de mărturisire a importanței cultului icoanei în viața Bisericii.

Meditație teologică pentru tineri

Tot duminică, de la ora 17.00, IPS Teodosie va oficia, la Catedrala arhiepiscopală, slujba Vecerniei, urmată de o seară filocalică dedicată tinerilor, în care ierarhul va susține o meditație teologică pe tema: „Ortodoxia, dreapta credință”.

Procesiunea și seara filocalică sunt organizate în parteneriat cu Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*