IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sfințește noi icoane ale bisericii „Sfânta Maria”

Biserica Sf. Maria din Constanța
Biserica Sf. Maria din Constanța

Ceremonie specială în prima zi de primăvară. Pe 1 martie, Arhiepiscopul Tomisului se va ruga împreună cu credincioșii din parohia „Sfânta Maria” din Constanța (Bdul. 1 Mai, nr. 21, zona Far). La această biserică, închinată Maicii Domnului, IPS Teodosie va oficia, începând cu ora 21.00, slujba Aghiasmei mici, pentru sfințirea noilor icoane de pe catapeteasma bisericii, urmată de Taina Sfântului Maslu. Aceste icoane sunt realizate la Mânăstirea Petru Vodă (jud. Neamț).

Apoi, la miezul nopții (ora 00.00), ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie.

Biserica „Sfânta Maria” este primul așezământ de cult ridicat după Revoluția din decembrie 1989 în Constanța. Coordonate de preotul Neculai Voicu, lucrările de construcție a bisericii au început în luna mai 1990 şi s-au finalizat pe 7 decembrie 1997, când Arhiepiscopul Lucian Florea al Tomisului, a sfințit locașul de cult.
În perioada 2004-2008, biserica a fost pictată de către arhidiaconul Aureliu Voicu, iar în ziua de 9 noiembrie 2008, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a săvârșit slujba de sfințire a picturii.

Din anul 2012, la biserica „Sfânta Maria” credincioșii se pot închina la părticele din Sfintele moaște ale Sfântului Ioan Botezătorul, ale Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie, ale Sfântului Ierarh Nectarie precum și o părticică din Lemnul Sfintei, Cinstitei și de Viață Făcătoarei Cruci. În data de 8 aprilie 2015 sfintele odoare au fost așezate în racle, individual, în baldachinul sculptat în lemn de frasin de preotul Magadan Răduț.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*