Intrare gratuită la Acvariul Constanța în “Noaptea Muzeelor”

Acvariul Constanța își așteaptă vizitatorii. FOTO Marius Gorincu
Acvariul Constanța își așteaptă vizitatorii. FOTO Marius Gorincu

Acvariul din Constanța își deschide porțile pentru o seară. Evenimentul “Noaptea Muzeelor”este deja la a noua ediție, iar una dintre cele mai apreciate locații din Constanța nu putea să nu ofere vizitatorilor o seară gratuită.

Sâmbătă, 21 mai, Acvariul amplasat pe falzeza Cazinoului va avea intrarea gratuită între orele 20.00 și 24.00.

Spaţiul expoziţional este destinat prezentării expoziţiei permanente de faună şi floră acvatică cu specii de peşti şi nevertebrate din Marea Neagră şi migratori din Marea Mediterană (pisica de mare, scorpia şi dragonul de mare, steluţele de mare, caluţul, acul şi aţa de mare, corosbinele şi cocoşeii de mare, etc.), bazinului de recif unde este prezent peştele clovn, peştele chirurg, domnişoarele azurii şi albe, precum şi ariciul de mare, specii de peşti şi nevertebrate de apă dulce, care populează balţile şi lacurile litorale dar şi apele Deltei Dunării (crap, caras, roşioară, babuşcă, plătică, sunt prezentate şi rapitoare ca somn, şalău, biban şi ştiucă) și peşti exotici.

Foarte bine reprezentată este şi ihtiofauna exotică, aparţinând diferitelor ecosisteme dulcicole din zone tropicale şi subtropicale ale continentelor Asia, Africa, America şi chiar Australia.

Vizitatorii trebuie să știe că acvariul nu poate să primească mai mult de 50 de persoane în același timp, așa că intrarea se face pe rând.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*