Începe simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a

Gata de examen. FOTO Komsomolec

În perioada 5-7 martie, va avea loc simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a, astfel:

– luni, 5 martie 2018, Limba și literatura română
– marți, 6 martie 2018, Matematică
– miercuri, 7 martie 2018, Limba și literatura maternă
– 16 martie – comunicarea rezultatelor

La nivelul județului Constanța, 6.079 de elevi vor susține probele scrise în cele 126 de unități de învățământ.

Probele scrise încep la ora 9.00, iar timpul destinat elaborării lucrării scrise este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Accesul elevilor este permis până la ora 8.30.

Menționăm că evaluarea lucrărilor scrise se realizează de către profesori evaluatori din unitatea de învățământ în care se desfășoară simulările naționale, iar în situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate în unitatea școlară, există posibilitatrea evaluării și de către un cadru didactic din afara unității de învățământ.

Rezultatele obținute de către elevi la simularea națională sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*