Începe Exerciţiul “TOMIS 17”: 3 zile de antrenamente a forțelor de intervenție din județul Constanța

Irina Drăgan, angajată a Jandarmeriei. FOTO Facebook
Irina Drăgan, angajată a Jandarmeriei. FOTO Facebook

În perioada 17 – 19 ianuarie 2017, în municipiul Constanţa se va desfăşura exerciţiul de antrenament „TOMIS 17”, la care vor participa structuri componente ale Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, având drept scop dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat, precum şi pentru verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţie, a forţelor de ordine, în diferite situaţii.

Pentru a da un caracter realistic exerciţiului de antrenament planificat “TOMIS 17”, o parte din activităţile cuprinse în scenariu se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie.

Activităţile planificate în spaţiul public se vor desfăşura, după cum urmează:

  • PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA – 17 ianuarie 2017, începând cu ora 13.00
  • PIAŢA OVIDIU – 18 ianuarie 2017, începând cu ora 11.00
  • ZONA CAZINO MAMAIA – 19 ianuarie 2017, începând cu ora 12.00

La acest exerciţiu de antrenament, bazat pe scenarii adaptate după posibile situaţii reale, vor participa reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale Management Operaţional a M.A.I., Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Serviciului Poliţiei Rutiere, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Constanţa, Direcţiei Medicale a Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Constanţa, specialişti din cadrul Serviciului Român de Informaţii, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, precum şi Poliţiei Locale Constanţa.

Prin intermediul acestui exerciţiu de antrenament se doreşte evaluarea obiectivă a modului de desfăşurare a tuturor activităţilor cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, a etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare şi coordonarea forţelor din teren, până la modul de acţiune efectiv al forţelor de ordine participante.

“În situaţia în care cetăţenii din municipiul Constanţa se vor afla în zonele desfăşurării exerciţiilor, le adresăm respectuos rugămintea de a nu intra în panică, de a-şi păstra calmul şi de a respecta indicaţiile forţelor de ordine”, au transmis jandarmii constănțeni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*