Începe dezinsecția la Cernavodă

Începe dezinsecția. FOTO dezinsectienonstop.ro
Începe dezinsecția. FOTO dezinsectienonstop.ro

Veste bună pentru cernavodeni!Începând de mâine 26.07.2016, disconfortul ţânţarilor va deveni doar o neplăcută amintire. Primăria Oraşului Cernavodă anunţă demararea acţiunilor de aplicare a tratamentelor pentru combaterea  insectelor care produc neplăceri cetăţenilor. Acţiunile de stropire vor avea loc în perioada 26.07.2016-03.08.2016, pe întreaga rază a localităţii. Aplicarea insecticidelor şi larvicidelor va începe în fiecare seară, la orele 21:00, pentru o durată de 4 ore, la nivel terestru, cu substanţe de cea mai bună calitate (K-OTHRINE PROFI EC250, din categoria BIOCIDE), avizate de Ministerul Sănătăţii Publice, care nu reprezintă un pericol pentru populaţie. Tratamentele vor preveni înmulţirea şi răspândirea tuturor speciilor de ţânţari şi căpuşe, şi este recomandată evitarea expunerii copiilor, vârstnicilor şi a persoanelor cu afecţiuni respiratorii pe durata  aplicării substanţelor.

Substanţele aplicate sunt toxice pentru albine, peşti şi organismele acvatice.

De semenea, în această perioadă vor avea loc şi acţiuni de deratizare, prin aplicarea tratamentelor de combatere a rozătoarelor. Substanţele vor fi aplicate în instituţiile publice, şcoli, licee şi zone cu focare.

Programul se va desfăşura în baza Ordinului Comun (ord.45/1991 al MAA; 68/05.02.1992 Min. Mediului; 15b/3404/1991 al Dep. Pentru Administraţia Locală şi 127/1991 al ACA din România 1786/TB/1991 al Min. Transporturilor) şi  al Legii apiculturii nr.383/2013.

Pentru relaţii suplimentare, cetăţenii pot contacta reprezentantul primăriei, delegată pentru această acţiune, Mihailopol  Gabriel, tel.: 0742 351 414.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*