Încep tratamentele de dezinsecție în Constanța și stațiunea Mamaia. Persoanele fizice și juridice sunt obligate să înceapă dezinsecția și deratizarea imobilelor și a gospodăriilor deținute

Începe dezinsecția. FOTO dezinsectienonstop.ro
Începe dezinsecția. FOTO dezinsectienonstop.ro

Primăria Municipiului Constanța anunță că, în perioada 8 – 12 mai 2017, pe malurile lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie se vor demara acțiuni de delarvizare, iar pe domeniul public al municipiului Constanța și stațiunii Mamaia se vor efectua tratamente de dezinsecție pentru combaterea căpușelor și a insectelor ce creează disconfort, zilnic, după orele 9:00, astfel:

8 mai 2017:

Zona Bulevardul 1 Mai – Abator
Zona Km 4/5
Bulevardul Aurel Vlaicu – Zona Viile Noi
Zona CET
Zona Faleză Sud – Poarta 6

9 mai 2017:

Zona Casa de Cultură
Zona Trocadero – Dacia
Zona Tomis III, II, I
Zona ICIL

10 mai 2017:

Zona Inel
Zona I.C. Brătianu
Zona Centrală – Peninsulară
Zona Faleză Nord

11 mai 2017:

Stațiunea Mamaia

12 mai 2017:

Zona Tomis Nord

Aceste acțiuni au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate: cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, spray-urilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile si clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) – în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Substanţa folosită este biodegradabilă, se numește K OTHRINE PROFI EC 250 și este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti, având o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, etc.).

De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze acțiuni de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar – conform H.C.L.M. nr. 164/2014 art. 3, alin. 3, art. 4 și art. 5 alin. (1).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*