FOTO Incendiu puternic pe nava Hercules în Portul Constanța

Din sala mașini a unei macarale plutitoare a izbucnit un incendiu. FOTO ISU Dobrogea

În urmă cu puțin timp, un incendiu a izbucnit în camera motoare la o macara plutitoare din DANA 78 Port Constanța. La fața locului au fost trimise 2  autospecialele de la Detașamentul Port al ISU Dobrogea și de la Serviciul Privat pentru Situații de Urgență și o ambulanta SMURD cu 3 paramedici.

Știre în curs de actualizare

UPDATE

Incendiul se manifestă la remorcherul Hercules, nu la o macara plutitoare așa cum s-a anunțat inițial

Ulterior, la fața locului s-a mai cerut sprijinul unei alte autospeciale a ISU Dobrogea. În timpul intervenției, din cala navei s-a auzit o deflagrație, dar nu din zona unde era localizat incendiul.

„Intervenția a fost foarte dificilă deoarece incendiul se manifesta la camera motoare, foarte greu accesibil, sub punte. Nava era inundată cu foarte mult fum. Am furnizat echipajului echipament de protecție – măști și tuburi de oxigen. Pe timpul intervenției s-a produs o deflagrație în parte opusă pompierilor. Urmează să se stabilească cauza de la care s-a produs această deflagrație”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, plt. mj. Anca Chiriță.

Intervenția pompierilor a fost încheiată în jurul orei 16.30, fără a se înregistra victime. Specialiștii urmează să stabilească de la ce anume a pornit incendiul și care a fost sursa deflagrației. Primele informații arată că incendiul ar fi pornit de la un aparat de sudură – scânteile au sărit pe un material textil îmbibat cu reziduri petroliere, iar deflagrația a fost a unei butelii cu aer comprimat. Cu siguranță se va afla doar după finalizarea cercetărilor la fața locului.

UPDATE:

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, cauza PROBABILĂ: efect termic-taiere, lipire fara respectarea normelor de protecție

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*