În Eforie, Poliția pare că doarme în bocanci

Cătălin Schipor
Cătălin Schipor

Vara, stațiunile de pe litoral sunt asaltate pe lângă turiști și de tot felul de indivizi cu idei de „afaceri“. Sezonul estival aduce cu el la malul mării bișnițari, hoți și alte categorii de persoane certate cu legea.

Patrulele de ordine publică de pe întreg litoralul sunt ca și inexistente. Personalul puțin al poliției, suplimentat cu o mână de oameni aduși de la celelalte inspectorate din țară, care nu vor să se lege la cap cu întocmirea de dosare penale care să îi urmărească și să îi deranjeze fac posibil ca mica infracționalitate să prospere. La tot pasul vezi abateri de la lege și mici infracțiuni comise pentru că sunt șanse foarte mari ca nimeni să nu te tragă la răspundere.

Parcările pe spațiile verzi, cerșetoria, comerțul ambulant și bișnița pot fi întâlnite în cam toate stațiunile de pe litoral. IPJ Constanța nu pare să dea prea mare importanță acestor lucruri, dar uneori făptașii și probele sunt oferite pe tavă de alte structuri ale MAI. De exemplu, în Eforie Nord și-au făcut cartierul general „turiști“ din Tecuci care vând pe marginea drumului produse de „firmă“ : parfumuri, încălțăminte, haine și accesorii. Este evident că afacerea este profitabilă și nu prea au de ce să le fie frică.

Singurii care le mai strică afacerea sunt jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean. O dată la câteva zile, patrula de ordine publică a acestei instituții prinde în flagrant „tecuciști“, unii urcând în dubă în mod repetat. Li se întocmesc actele premergătoare cercetării penale, apoi, împreună cu marfa sunt predați forțelor de poliție să continue cercetările și să ia măsurile ce se impun. Nu cunoaștem măsurile luate de către polițiști, dar cert nu sunt unele care să îi sperie pe bișnițari care, după câteva zile sunt găsiți iar în teren de către jandarmi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*