FOTO VIDEO Medgidia, în haine de sărbătoare. Primarul Valentin Vrabie a inaugurat iluminatul festiv din centrul orașului

Aprinderea iluminatului festiv în Medgidia. FOTO Adrian Boioglu
Aprinderea iluminatului festiv în Medgidia. FOTO Adrian Boioglu

Comuna Peștera a fost, până anul trecut, punctul de atracție al județului anul trecut, la inaugurarea iluminatului festiv. Oameni din toate colțurile județului au vizitat comuna și s-au minunat de peisajul pus la cale de primarul Valentin Vrabie. De anul acesta, Vrabie este primar la Medgidia, așa că ochii tuturor au fost aținiți către municipiu. Evenimentul de pe 6 decembrie nu a dezamăgit audiența.

Cu aproape o oră înainte de ora 18.00, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Medgidia au început să se strângă localnicii. Zona era luminată doar de becurile de pe stâlpi, iar de pe scenă se auzeau colinde. Prezentatorul evenimentului a urcat pe scenă și l-a prezentat tuturor pe edil, care a început numărătoarea inversă.

Câteva secunde mai târziu, parcul din fața Primăriei dar și clădirea administrației locale s-au transformat într-o scenă de basm. Primăria era îmbrăcată de sus până jos în luminițe. La fel și arborii din piațeta Decebal. Punctul principal de atracție al serii a fost concertul Narcisei Suciu. Solista a mărturisit că a plecat de dimineață din Finlanda și a schimbat trei avioane și două mașini pentru a ajunge la Medgidia. Vocea ei caldă a încântat miile de spectatori prezenți în zonă.

În continuarea spectacolului au urcat pe scenă soliștii locali Mariana Culda, Irina Dima, Daria Nedea, Laura Coman, Crina Tănase și grupul vocal ”Speranțe Dobrogene”.

La capătul celălalt al parcului, o altă atracție le aducea aminte medgidienilor că pot să se distreze chiar la ei acasă. După mai bine de 20-30 ani, în Medgidia a fost construit un patinoar temporar. Toți cei care își sărbătoreau onomastica sau ziua de naștere au avut acces gratuit în prima seară, dar Primăria Medgidia va avea grijă ca toți elevii și preșcolarii din municipiu să meargă, pe rând la patinoar, fără să plătească taxa de acces.

Reprezentanții Jandarmeriei Medgidia au precizat că în Piațeta Decebal s-au aflat în seara inaugurării iluminatului festiv peste 10.000 de oameni. Toți s-au bucurat de căsuțele din lemn care ofereau trecătorilor preparate tradiționale, decorațiuni de Crăciun și de peisajul fascinant din parc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*