Ideea fostului consilier independent Tudorel Chesoi este pusă în aplicare. Primăria Constanța cumpără bănci de odihnă stradale

Stația Black Sea Bike este ascunsă de bănci. FOTO V. M.
Mobilier stradal. FOTO V. M.

În primăvara acestui an, consilierul independent Tudorel Chesoi a venit cu o propunere care i-a bucurat pe mulți constănțeni. La vremea respectivă, consilierul a cerut administrației locale, prin intermediul unui Proiect de Hotărâre, investirea unei sume minime din bugetul local pentru băncuțe dotate cu umbrele care să fie amplasate pe marile bulevarde dar și în fața blocurilor sau a caselor.

Proiectul a fost depus de Tudorel Chesoi pe data de 19 aprilie, dar primarul interimar de atunci, actualul edil, Decebal Făgădău l-a ignorat sistematic.

La fix cinci luni distanță, Primăria condusă de Decebal Făgădău vrea să achiziționeze și să monteze băncuțe de odihnă. Cu toate că administrația locală nu a făcut nimic în acest sens timp de 5 luni, acum anunțul de Consultare a pieței spune că data limita de transmitere a propunerilor este peste doar 4 zile.

Primăria vrea ca ofertantul să vină cu două tipuri de băncuțe – unele pentru stațiile de autobuz și altele pentru parcuri și locurile publice.

Băncile de odihnă pentru parcuri și alte locuri publice vor avea următoarele caracteristici tehnice minimale: 

– 2 (două) buc. picioare metalice, vopsite în câmp electrostatic negru;

– fiecare picior va fi prevăzut la partea inferioară cu un sistem de prindere în beton cu șuruburi;

– 7 (șapte) buc. rigle din lemn de esență tare cu dimensiuni minime de 1800 x 75 x 50mm, din care 4(patru) montate pe partea pentru șezut și 3 (trei) pentru spătar;

– riglele trebuie să fie lăcuite în două straturi cu lac lucios tip Dyomarin (sau similar);

 

Băncile de odihnă pentru stațiile de autobuz vor avea următoarele caracteristici tehnice minimale:

– vor fi confecționate din tablă galvanizată, vopsite în câmp electrostatic;

– șezutul va fi din tablă perforată;

– fixarea la sol se va realiza prin conexpanduri;

– dimensiunea minimă (LxHxA) : 1200x450x400 mm”, se arată în anunțul transmis de Primăria Constanța.

Mobilierul stradal urmează să fie montat în asfalt cu șuruburi, iar contractul este pe o durată de 90 zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*