Iată programul IPS Teodosie la acest sfârșit de săptămână

Vineri, 22 septembrie, de la ora 21.15, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Taina Sf. Maslu la mănăstirea „Sfinţii Nicolae şi Bretanion” de lângă localitatea constănţeană 23 August, urmată de Sfânta Liturghie.
Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 11.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba parastasului la mănăstirea Dervent, la împlinirea unui an de la mutarea la Domnul a cântărețului de muzică populară Aurelian Preda.
Duminică, 24 septembrie, de la ora 7.30, IPS Teodosie va oficia slujba de Sfințire Mare a bisericii „Înălțarea Domnului” din cadrul mănăstirii Stejarul, urmată de Sfânta Liturghie arhierească. La sfințire, biserica va primi și hramul Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan. Mănăstirea se află în apropierea localității constănțene Saraiu.

Așezământul monahal a fost înfiinţat pe 1 martie 2004, în jurul bisericii fostului sat Stejaru, după ce timp de 35 de ani biserica a fost părăsită din cauza depopulării satului. Biserica „Înălţarea Domnului” a fost începută în anul 1934, finalizată în anul 1943 şi sfinţită pe 11 iunie 1943 de către Episcopul Locotenent Eugen Laiu.
În perioada 2006-2009 a fost construit un corp de chilii, iar din 2008 până în 2010 a avut loc renovarea bisericii când, de praznicul Înălţării Domnului, a fost oficiată slujba de Sfințire Mică a bisericii. Între anii 2012-2015, biserica a fost pictată în tehnica fresco.

Tot duminică, de la ora 18.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sf. Filofteia” din Constanța (Șoseaua Mangaliei, nr. 80 A, Cartierul Km. 4, zona Dorally).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*