FOTO VIDEO Constanța are un nou heliport SMURD. Investiția de aproape un milion de Euro a fost făcută în zona serelor din sudul orașului

Echipa SMURD Constanța la inaugurarea Heliportului. FOTO Adrian Boioglu
Echipa SMURD Constanța la inaugurarea Heliportului. FOTO Adrian Boioglu

Sudul orașului Constanța, mai precis zona serelor de pe strada Vârful cu Dor, a devenit noua casă a elicopterului SMURD. Aparatul de zbor are acolo un nou heliport construit special, dar și un hangar menit să-l adăpostească pe timp de iarnă sau vreme rea. În plus, cadrele medicale au toate facilitățile necesare pentru birouri și spații de locuit pe timpul turelor.

Investiția totală a fost de 950.000 Euro. Banii vin de la două companii petroliere. Terenul a fost oferit de către Ministerul Sănătății și probabil, el va găzdui peste câțiva ani viitorul spital regional din județul Constanța. Hangarul a fost racordat la rețeaua de apă cu ajutorul SC RAJA SA.

Singura problemă rămasă nerezolvată este aceea a drumului de acces. Doctorul Raed Arafat a explicat că elicopterul SMURD va lăsa pacienții la Spitalul Județean Constanța ca și până acum, dar va fi “parcat” pe timp de noapte în acest hangar. Pacienții ar putea fi lăsați și aici dacă drumul ar fi reabilitat. Este vorba de un traseu de câțiva kilometri care trece printre serele din sudul orașului și care arată ca după bombardament.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*