Haine, țigări și droguri confiscate de către jandarmii GJM „Tomis“

Jandarmii Grupării Mobile Tomis au avut mulți clienți certați cu legea. FOTO Cătălin Schipor

În weekendul 10-12 martie, jandarmii din cadrul Grupării Mobile „Tomis“ au avut mulți clienți. Au prins în offside bișnițari de țigări, vânzători de haine și încălțăminte de producție incertă, dar și consumatori de droguri.

Echipajele Grupării Mobile au desfăşurat acţiuni punctuale în zona Gară şi Piaţa Abator din Constanţa, unde au surprins cinci persoane cu vârste cuprinse între 52-65 de ani, în timp ce încercau să vândă cetăţenilor din zonă, 289 pachete de ţigări netimbrate (5.780 ţigarete), fără timbre accizabile, inscripţionate “Ashima” şi „Marble”. Pe numele acestora, au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României.  Actele de constatare şi pachetele de ţigări vor fi predate la I.P.J. Constanţa, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice pentru continuarea cercetărilor.

În zona Gară şi Pod Butelii, jandarmii au depistat cinci persoane cu vârste cuprinse între 23-35 ani, care-şi confecţionau ţigarete artificiale (jointuri). Asupra acestora, jandarmii au mai găsit 21 pliculeţe autosigilante transparente cu substanţă vegetală de culoare verde. Pliculeţele autosigilante vor fi predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Duminică, 11 martie, jandarmii Grupării Mobile Constanţa care se aflau în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în municipiul Constanţa, în zona „Târgului Duminical,” i-au surprins pe O.N. de 65 ani şi A.L, de 55 ani, din localitate, în timp ce doreau să comercializeze fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile de a fi contrafăcute.

Luate la întrebări, nu au putut prezenta documente de provenienţă a mărfii. În plus, nu deţineau nici autorizaţie de comercializare a bunurilor. Prin urmare, jandarmii le-au întocmit actele de constatare pentru fapta de punere în circulaţie, fără dret, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Bunurile oprite de la comercializare (articole de îmbrăcăminte, încălţăminte- treninguri, pantofi de sport, şosete, bluze, pulovere) au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*