Haiducie la Direcția de Pază a CJ Constanța. Directorul și un angajat au gonit cu mașina prin oraș și au tras cu pistolul

Consiliul Județean Constanța, iluminat tricolor. FOTO Facebook

Mai multe persoane au sunat sâmbătă 22 iulie la 112 și au reclamat faptul că dintr-o mașină Ford Focus care circulă haotic, un individ, pasager, trage pe geam cu un pistol.

Autoturismul suspect a fost reperat în zona Km 4-5, cu deplasare spre Kaufland Icil. Un echipaj de poliție a plecat după ei, dar șoferul a refuzat să oprească la semnalele austice și luminoase ale oamenilor legii, continuând să gonească prin oraș. Mașina a fost oprită de abia în Tomis Nord, pe strada Aleea Magnoliei, în fața instituției.

Cei doi au fost identificați drept Valentin Oprică de 27 de ani și Lucian Titi Giurcă de 40 de ani, ambii angajați ai Direcției de Pază a Consiliului Județean, aflați în timpul serviciului, cel din urmă fiind chiar directorul. De altfel și autoturismul aparținea aceleiași instituții. În urma testării cu aparatul Drager a reieșit că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,56 mg/l alcool pur în aerul respirat. Acesta a fost condus și la spital pentru recoltarea de probe de sânge. Directorul Direcției de Pază care deținea o armă de tip airsoft a fost sancționat cu 2.000 lei și confiscarea pistolului.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală pe numele șoferului pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost și sancționat cu 3.000 de lei pentru împiedicarea polițiștilor să își îndeplinească atribuțiile de serviciu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Pistolarul Giurcă a demisionat de la conducerea Direcției de Pază | Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*