Haiducie cu locurile de parcare publice: o constănțeancă a ocupat un loc destinat persoanelor cu dizabilități pentru că s-a considerat îndreptățită

Polițiștii locali au verificat legalitatea mai multor construcții

Polițiștii locali au fost sesizați în cursul zilei de 22 ianuarie de un constănțean care locuiește pe strada Dezrobirii că o persoană s-a autoproclamat stăpân pe un loc de parcare public. Mai exact, și-a montat o plăcuță de rezervare peste un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități.

Polițiștii locali deplasați pe strada Dezrobirii în zona Inel 2, au constatat că pe locul reclamat a fost amplasat un pilon care blochează accesul pe un loc de parcare marcat corespunzător și destinat persoanelor cu dizabilități. În urma verificărilor s-a constatat că inițiativa a fost luată de o femeie care locuiește în vecinătate. Aceasta are un fiu ce deține certificat de handicap și a considerat că are dreptul la locul de parcare cu pricina. Fără a se informa și fără a avea vre-un aviz, constănțeanca a apelat la o firmă specializată care a executat și montat pilonul respectiv, mergând pe cele spuse de femeie și fără a cere actele doveditoare.

S-a luat măsura dispunerii demontării dispozitivului rabatabil, astfel încât locul de parcare să poată fi utilizat de orice persoană cu acest drept, conform legislației în vigoare. În plus, persoana fizică ce a luat inițiativa a fost sancționată cu avertisment, iar persoana juridică – firma care l-a montat  a fost amendată cu suma de 1.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*