Guvernul face clarificări: “Nu se poate vorbi despre privatizarea Portului Constanța în urmatorii ani”

Dacian Cioloș. FOTO Facebook
Dacian Cioloș. FOTO Facebook

Guvernul României iese la contra-atac. După ce în presă au apărut informații false legate de o presupusă decizie a premierului Dacian Cioloș referitoare la privatizarea portului, reprezentanții Guvernului spun că situația stă cu totul altfel.

Iată postarea de pe pagina oficială a Guvernului:

Mai multe instituții media afirmă fals în titlurile de presă că prim-ministrul Dacian Cioloș ar fi decis privatizarea portului Constanța. În articole este citată o declarație a premierului din care reiese că de fapt nu se poate vorbi despre privatizarea portului în următorii ani, deci exact inversul afirmației din titluri.

Cititorii interesați de adevăr pot citi, în continuare, declarația exactă făcută de prim-ministrul Dacian Cioloș în timpul Dialogului cu cetățenii, organizat de Comisia Europeană, la care a fost prezent și vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen.

“Înainte de a vorbi de privatizări la portul Constanța sunt niște lucruri pe care noi trebuie să le facem în România pentru a crește performanța portului, să terminăm acolo cu niște lucruri care nu funcționează bine de mai mulți ani (…) să punem portul ăla încet, încet pe picioare, iar pentru asta trebuie câțiva ani, și pe urmă vom vedea cu cine o să se decidă să se facă parteneriat”, a afirmat premierul Dacian Cioloș ca răspuns la o întrebare din public despre privatizarea portului.

Pe scurt, premierul a exclus o privatizare în acest mandat, ba chiar crede că în următorii ani nu se poate vorbi de un parteneriat între stat și firme private până când nu se face o eficientizare a companiei care administrează portul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*