FOTO VIDEO Trei localități constănțene caută finanțări europene. Mariana Gâju: “Suntem în milenul 3 și vrem de toate. De noi depinde să le realizăm”

Grupul de acțiune Locală Canal Dunăre Marea Neagră. FOTO Adrian Boioglu
Grupul de acțiune Locală Canal Dunăre Marea Neagră. FOTO Adrian Boioglu

Trei localități din județul Constanța și mai multe societăți comerciale și-au dat mâna pentru un proiect care le-ar putea aduce fonduri europene importante.

Grupul de Acțiune Locală “Canal Dunăre Marea Neagră 2016” și-a început din această săptămână activitatea. Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, cea care conduce acest Grup, crede că cei șapte ani pe care îi au participanții la dispoziție nu sunt pentru un singur proiect. Ea își dorește câte o nouă finanțare la fiecare doi ani.

Teritoriul acoperit de GAL “Canal Dunăre Marea Neagră” este format din 3 localități – Cumpăna, Valu lui Traian și Poarta Albă și are o suprafață de 176 kmp, precum și o populație de aproape 30.000 de locuitori.

Bugetul total este de 1,4 milioane de Euro, iar prima alocare, cea de 173,6 mii Euro este pentru “Cheltuieli de funcționare și animare”.

La conferința de la Cumpăna au participat Ludovic Fraico, șef Departament Resurse Umane și Strategii de la CCINA Constanța, Dorin Opreanu, director OJFIR Constanța, Anghel Panait, director CRFIR Constanța, reprezentanți ai primăriilor celor trei localități implicate în proiect, precum și agenți economici din comuna Cumpăna.

“Noi vrem calitate, vrem totul peste noapte, vrem totul bine. Suntem în mileniul 3, în secolul 21 și n-avem aia, n-avem aia. Le vrem peste noapte. De noi toți depinde să le putem realiza și să-i mulțumim pe locuitorii comunelor noastre. Noi ca administrație publică locală. Programul are o durată de 7 ani, dar doar să mori să aștepți să treacă 7 ani. Păi cum? Noi în doi ani trebuie să luăm banii și să accesăm alt program. Păi dormim pe noi. Doi ani este posibil. Acest grup de acțiune locală ne permite nouă să ne deschidem aripile de accesare pe alte proiecte”, a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*