VIDEO Tehnologia care te ajută în această vară. GSM Net îți recomandă gadget-urile care îți fac vacanța mai frumoasă

Gadget-uri de vacanță la GSM Net
Gadget-uri de vacanță la GSM Net

Vacanța de vară bate la ușă, iar dacă începi să îți faci bagajul, nu uita de gadgeturile care îți vor face zilele ușoare și frumoase în același timp. GSM Net îți vine în ajutor cu câteva recomandări bune de pus în bagaj pentru un concediu minunat, oriunde ai alege să mergi.

Bateria externă – tovarășul de drum lung al telefonului tău

Atunci când te pregătești să faci un video pe un vârf de munte sau aproape de valurile mării nimic nu poate să fie mai deranjant decât senzația că telefonul e pe punctul de a se descărca. GSM Net te ajută să treci acest obstacol: acum ai la dispoziție mai multe modele de baterii externe compatibile cu toate telefoanele.

Există o sumedenie de baterii externe pe piață și este foarte usor să ne pierdem printre atâtea modele.

Îți dăm un pont rapid ca să știi cum le alegi: te uiți la capacitatea bateriei din telefonul tău și o înmulțesti cu 2, cu 3 sau cu ce număr vrei. În felul acesta știi cât de mare va fi bateria externă și de câte ori îți va încărca smartphone-ul. Exemplu: unele modele de iPhone au bateria de 1560 mAh. Vrei să îl încarci complet de două ori? Cumperi o baterie de 3120 mAh. Vrei să îți încarci telefonul complet de 3-4 ori? Atunci ai nevoie de un acumulator de 6240 mAh. Bateria externă pe care ți-o recomandă GSM Net are 20.000 mAh, deci îți încarcă smartphone-ul de foarte multe ori. Vine în două variante: albă și neagră și are preț de chilipir.

Suport auto pentru telefon

Mai trebuie să spunem cât de folositor este un dispozitiv care să îți țină telefonul fixat pe bord în timp ce tu conduci? Nu (în niciun caz să nu îl ții în buzunarul de la pantaloni: se deformează, deranjează la condus și multe altele). Sau poate folosești aplicațiile de navigație, gen Waze ori Google Maps și trebuie să-l ai în fața ochilor mai tot timpul.

Există variante cu cleme care se fixează în parbriz și există există variante de suport magnetic pentru telefon care se fixează în grilele de aerisire. Pont: vara, în parbriz bate soarele și s-ar putea să-ţi încingă telefonul vrând-nevrând).

GSM Net îți recomandă un model simplu și foarte elegant care se prinde de o gură de ventilație așa cum se prind unele deodorante auto. Suportul magnetic de la Huawei este ușor de adaptat la orice model de mașină și, în plus, se și rotește.

Încărcător auto USB

Ne place sau nu să recunoaştem, suntem dependenţi de telefon, de aceea mare parte din gadgeturile de vacanță se învârt în jurul lui.

Dacă tot am scris despre bateria externă, de ce să nu amintim de încărcătoarele auto? Până la destinație călătorim în mașină, iar bateria externă o păstrăm pentru momentele când suntem departe de orice sursă de curent electric. În mașină, pe drum, folosim un încărcător auto care se conectează la priză auto (“la brichetă”, cum știe toată lumea).

Poate avea mai multe porturi USB ca să încarci mai multe dispozitive de care ai nevoie în maşină, aşa cum este telefonul, GPS-ul, o tabletă sau camera video de bord. Cele mai eficiente sunt încărcătoarele auto de 2A, ce prezintă o rată de transfer de 2100 mA/h, adică îți oferă o încărcare rapidă a telefonului, lucru pe care îl dorește toată lumea. GSM Net îți propune două modele de încărcătoare auto cu 3 și 4 USB-uri, cu amperaje de până la 2400 mAh. Într-o traducere aproximativă, îți încarcă foarte repede și bine dispozitivul tău mobil.

Varianta cu 3 conectori USB sau cea cu patru sunt o adevărată revelaţie. Ambele te pot ajuta să nu ajungi în situaţia neplăcută de a rămâne fără baterie la telefonul tău sau al prietenilor care te însoțesc în excursie.

Camera video pentru mașină – protecție și un martor imparțial

O vacanță fără imagini video parcă n-are sare și piper, așa că puțină lume se încumetă să plece la drum fără o cameră video pentru amintiri. Nu vă bazați pe telefon când sunteți în mașină pe niște drumuri de munte spectaculoase, ori când rulați pe niște serpentine amețitoare: mâna va tremura, atenția va fi în altă parte, iar imaginea înregistrată va suferi mult la capitolul claritate.

Vă recomandăm o cameră auto care filmează ca un profesionist. E germană, e fabricată de Blaupunkt și o găsiți aici tot pe site-ul GSM Net.

Camera video are mai multe întrebuințări, una din ele fiind pentru protecția personală în cazul unui incident în trafic. Device-ul acesta este martorul imparțial pe care îl aveți tot timpul în mașină (Da, polițiștii de la Accidente se uită pe înregistrările camerei video auto).

Lazy Sofa – salteaua gonflabilă pe care o iei în buzunar

Ajungi la destinație, cobori din mașină și vrei să te întinzi la soare. Se știe că cel mai bine stai pe norișori așa că cineva a inventat și un gadget de genul acesta. Se numește lazy sofa, saltea gonflabilă ori cel mai simplu, Lamzac.

Este sinonimul confortului cu minim de efort: se umflă ușor, nu-ți trebuie pompă, nu sufli în ea și nu e greu de cărat. Doar o desfaci din pachet și o ții cu gura de aer în dreptul vântului care face toată treaba în câteva clipe. O pui pe jos și apoi te tolănești în ea. Costă puțin și o găsești la GSM Net. E mult mai stabilă decât hamacul – bun la drumeții, dar nu tot timpul găsești doi copaci potriviți pentru el. Un mare plus: e bună și pentru motocicliști. Împachetată, are volum mic, oferă mult confort, încape în bagajele de pe motor fără probleme și e perfectă atunci când îți trebuie o pauză și nu ai unde să te relaxezi.

Boxă Wireless – Muzică pentru toată gașca

Am lăsat pentru final un produs drag nouă, care nu mai are nevoie de nicio recomandare: o boxă wireless.

Xblitz Emotion funcționează pe baza tehnologiei Bluetooth și se conectează rapid la majoritatea dispozitivelor mobile. Boxa wireless este o soluție ideală pentru cei plecați în vacanțe, deoarece nu necesită conectarea prin cablu și, în plus, are și un slot de card microSD de până la 32 GB unde poți să îți pui o grămadă de muzică.

În urmă cu 10 ani plecam în vacanță cu tabla de şah, pachetul de cărţi de joc şi fierbătorul pentru cafea, însă astăzi bagajele noastre de concediu s-au schimbat radical și includ o mulțime de aparate şi accesorii inteligente. Noi v-am prezentat o scurtă selecție din cele mai utile gadget-uri de luat la plimbare. Vor urma și altele.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*