Fumatul în spațiile publice îi arde pe tot mai mulți constănțeni și patroni la buzunare

Lucrătorii Poliției Locale Constanța s-au apucat să facă curat pe străzi. FOTO Cătălin Schipor

Mai mulți constănțeni dar și proprietarul unui local în care se fuma au fost sancționați în urma unor controale ale Polițiștilor Locali. Aceștia au făcut verificări în patru societăți comerciale pe această linie. Alte sancțiuni usturătoare au fost date și pentru construcții ilegale și parcări anapoda. 

În cursul zilei de 6 martie, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat pe raza municipiului Constanța, în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, consumului produselor din tutun în spațiile publice închise tip bar sau restaurant, precum și pentru verificarea documentelor legale de funcționare. În acest sens au fost verificate patru societăți comerciale și au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.100 lei. Două persoane juridice au fost invitate la sediul Direcției Generale Poliția Locală la o dată ulterioară pentru verificarea documentelor solicitate de organele de control, iar unei unităti de alimentație publică i s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, totodată dispunându-se și măsura complementară de suspendare a activității până la remedierea situației.

Polițiștii locali au mai sancționat și cinci persoane fizice cu suma de 400 de lei fiecare pentru staționarea autovehicului pe spațiul verde sau cu această destinație. În ceea ce privește respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991, privind autorizarea lucrărilor de construcții, o persoană fizică a fost sancționată contravențional cu suma de 2.000 pentru executarea lucrărilor fără autorizație, dispunându-se măsurile complementare de: oprire a lucrărilor, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar desființarea lucrărilor executate nelegal, iar unei persoane juridice i s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 2.000 pentru neefectuarea recepției la terminarea lucrărilor cu măsura complementară de obținere a procesului verbal de recepție.  O persoană fizică a fost amendată contravențional cu suma de 800 de lei pentru neacoperirea construcției cu plasă de protecție.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*