Fregata “Regina Maria” împlinește 12 ani de misiuni NATO în serviciul Forțelor Navale Române

Fregata Regina Maria. FOTO Wikipedia
Fregata Regina Maria. FOTO Wikipedia

Fregata “Regina Maria” a intrat în serviciul Forțelor Navale Române la data de 21 aprilie 2005. La momentul respectiv, a fost organizat un ceremonial, în portul britanic Portsmouth, în cadrul căruia a fost arborat pentru prima dată pavilionul românesc la catargul navei. Primul echipaj număra 203 militari și era structurat pe patru servicii de luptă: Operații, Logistică, Electromecanic și Mentenanță.

În 12 ani, nava a participat la numeroase misiuni NATO, precum Operația Active Endeavour din Marea Mediterană, în anii 2006, 2009, 2011 și 2013. După deteriorarea situației de securitate din Marea Neagră, nava a făcut parte din grupările navale permanente ale NATO în anii 2014, 2015 și 2016.

De asemenea, fregata a participat la numeroase exerciții naționale și multinaționale și a parcurs peste 65.000 de mile marine, echivalentul a trei lungimi ale Ecuatorului.

Fregatele T22 sunt platforme de luptă versatile, capabile să execute misiuni, în cadrul unor grupări navale sau singular, pentru combaterea pericolelor de la suprafață, aeriene sau subacvatice, dar dețin capabilități și pentru desfășurarea unor operațiuni umanitare sau de căutare și salvare pe mare.

Intrarea în serviciul Forțelor Navale Române a celor două fregate T22, “Regele Ferdinand” și “Regina Maria”, a permis marinarilor militari români să execute misiuni alături de partenerii din NATO și să-și dezvolte deprinderile de luptă împotriva amenințărilor de orice natură.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*