FOTO Ziua Națională a României – 1 Decembrie, serbată la Medgidia

Primăria Municipiului Medgidia și Garnizoana Medgidia au marcat Ziua Națională a României printr-o serie de manifestări. FOTO Primăria Medgidia

Pe 1 decembrie 2017, s-au împlinit 99 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri a Transilvaniei, Basarabiei, Bucovinei, Banatului, Crișanei, Sătmarului și Maramureșului cu Regatul României.

Primăria Municipiului Medgidia și Garnizoana Medgidia au marcat Ziua Națională a României printr-o serie de manifestări menite să reîmprospăteze amintirea acestui important moment istoric.

Sărbătorirea tuturor românilor a debutat cu un ceremonial de omagiere a făuritorilor unității, independenței și suveranității statului român. Acest ceremonial a constat într-o slujbă religioasă de pomenire a eroilor români căzuți în luptă și o depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor Români.
Evenimentul a continuat pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu” cu evocarea semnificației patriotice a zilei de oficialitățile publice locale, civile și militare.

Cu acestă ocazie, militarii Guzu Vasile Daniel, Morărețu Cosmin Adrian, Negrea Ciprian Daniel, Livadariu Răzvan Marius, Braec Lucian Nicolae și Bobocia Cristian, din cadrul Batalionului 911 Infanterie „Capidava”, au fost înaintați în gradul de fruntaș. A urmat defilarea plutoanelor Regimentul 53 Rachete Antiaeriene „Tropaeum Traiani” și Batalionul 911 Infanterie „Capidava”.

Întreaga manifestare s-a încheiat cu un spectacol de cântece și dansuri românești susținut de soliștii și ansamblurile folclorice ale Casei de Cultură „Ioan N.Roman”.

Ziua Națională a României, prilej de profundă trăire, de unitate, solidaritate și mândrie națională ne amintește tuturor românilor, din generație în generație, că suntem cu toții responsabili de viitorul societății românești, de viitorul urmașilor noștri. În ciuda veacurilor de suferinţe, marilor sacrificii și tranzițiilor dureroase, Dumnezeu a ocrotit acest popor care s-a născut creştin și trebuie să fim cu toții conștienți că actul istoric desăvârșit la 1 Decembrie 1918 ne obligă și în prezent să privim cu mare responsabilitate moștenirea politică și ideologică pe care am dobândit-o de la întemeietorii României Mari. La mulţi ani români! La mulți ani România!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*