FOTO VIDEO Tragedii pe bandă rulantă: două persoane s-au înecat duminică în județul Constanța, iar un copil este dat dispărut

Scafandrii au reușit să găsească persoana dispărută în apă. FOTO ISU Dobrogea

Litoralul a fost afectat de un val de tragedii, începând de duminică după amiază și până în noapte. Dorința de a se răcori le-a adus moartea la două persoane, iar o a treia este dată dispărută în Marea Neagră.

Ziua de duminică a fost una foarte grea pentru salvatorii constănțeni, cei mai solicitați fiind scafandrii din cadrul ISU Dobrogea. După ora 17.00, au fost solicitați pe plaja din Corbu, acolo unde un copil de 14 ani a dispărut în valuri. Echipajele l-au căutat până aproape de ora 22.00 când au fost obligați de valuri să renunțe la misiune, care a fost reluată luni dimineață. Pentru căutarea adolescentului au fost trimiși pe plaja Corbu, 25 de scafandrii cu 7 autospeciale și o barcă. Este vorba de scafandrii de la Inspectoratele județene pentru Situații de Urgență – Alba, Suceava, Hunedoara, București – Ilfov, Vrancea, Teleorman și Constanța, care se află în stagiul de antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție Constanța.

Băiatul dispărut se afla în plasament la un asistent maternal din localitatea Corbu. Duminică după amiază ar fi spus că merge la o sală de jocuri, dar a plecat cu un prieten să facă o baie, să se răcorească. A fost trântit însă de un val puternic și nu a reușit să mai iasă.

În jurul orei 21.00, un alt apel la 112 anunța dispariția unui tânăr în apa mării, în stațiunea Neptun. La fața locului Neptun a fost trimisă o ambarcațiune de la Garda de Coasta, un SMURD B și un echipaj de la Descarcerare, acesta din urmă pentru a ajuta la iluminat cu echipamentul de pe autospecială. La scurt timp, un alt caz de persoană dispărută a fost anunțat, în apropiere de Tuzla.

La aproximativ o oră după ce s-a dat alarma la Neptun, persoana dispărută a fost găsită prinsă între stabilopozi. A fost scoasă pe mal și s-au început manevrele de resuscitare, dar fără succes. Victima avea 18 ani, era din Republica Moldova și era cazat în zonă, fiind în căutarea unui loc de muncă. Seara a vrut să intre să se răcorească, dar nu și-a dat seama de puterea valurilor.

La Tuzla, un localnic aflat sub influența băuturilor alcoolice potrivit martorilor, a intrat și el, tot să se răcorească, în balta Cainaci. S-a îndepărtat la aproximativ 30 de metri de mal, apoi a dispărut. A fost găsit de către echipele de salvare în jurul orei 23.00, dar nu a mai putut fi resuscitat.

De la 1 mai pana în prezent au fost 14 cazuri de accidente prin submersie. Din acestea, au fost constatate patru decese și două persoane dispărute. Aceste evenimente au avut loc atât în Marea Neagra cât și pe lacuri din județ.

ATENȚIE! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*