FOTO VIDEO Scena răstignirii lui Iisus, jucată la Peștera, în Vinerea Mare

Răstignirea lui Iisus la Peștera. FOTO Adrian Boioglu
Răstignirea lui Iisus la Peștera. FOTO Adrian Boioglu

Valea Izvorului din comuna constănțeană Peștera s-a transformat pentru câteva ore în Dealul Golgotei. Scena judecării și răstignirii lui Iisus a fost jucată de către o trupă de actori din București. Reprezentanția a fost urmărită cu sufletul la gură de zeci de localnici.

Ideea de a aduce o astfel de scenă la Peștera îi aparține fostului primar, Valentin Vrabie. Acesta își amintește că a pregătit timp de doi ani locul și detaliile și acum, cu toate că nu mai conduce localitatea, a participat la moment alături de viceprimarul Tudorel Grosu și candidatul independent Marius Petre.

Valea Izvorului a fost tăiată în două de un drum format din torțe. Doar cele 15 grade celsius de afară aminteau participanților că se află la Peștera într-o zi de primăvară. Cu toate că zona era frumoasă, scenele desprinse parcă din Biblie dădeau fiori și lacrimi celor care le urmăreau. Printre martorii la scena răstignirii l-am zărit și pe consilierul independent de Constanța, Tudorel Chesoi.

Iisus și-a cărat cruce pentru aproape un kilometru, biciuit fiind de soldați și bocit de mama sa. Răstignirea nu a fost nici ea mai ușor de privit. Scenele de un realism greu de suportat i-au făcut să plângă pe mulți dintre cei prezenți.

Fostul primar Valentin Vrabie a făcut la final o paralelă între patimile lui Hristos și cei care nu văd lucrurile bune și care vor să își pedepsească liderii adevărați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*