FOTO VIDEO Protestatarii au cerut demisia managerului Spitalului de Urgență Constanța

Protest la Spitalul de Urgență Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Protest la Spitalul de Urgență Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Ziua Sănătății a fost prilejul readucerii în memoria constănțenilor a tuturor problemelor întâlnite în Spitalul de Urgență Constanța. Cu toate că a fost anunțat pe Facebook cu doar câteva ore înainte, protestul de la Spitalul de Urgență Constanța a strâns aproape 50 de nemulțumiți. Unii au purtat bannere și au strigat lozinci, alții au privit în tăcere protestul.

Manifestarea a început la zece minute după ora 19.00 a zilei de joi, 7 Aprilie. Mobilizarea din online a fost exemplară – peste 1000 de persoane au distribuit mesajul care îndemna la proteste în fața unității medicale constănțene. Când vine vorba de ieșit în stradă, însă, constănțenii nu sunt la fel de vrednici.

De la protest nu au lipsit medici, voluntari și chiar oameni din diferite partide constănțene. Toți au cerut demisia managerului Dănuț Căpățână pentru problemele de la secția Radioterapie, pentru igiena precară a spitalului și pentru felul în care sunt administrate fondurile alocate.

Protestatarii au fluturat simbolic șervețele albe, semn că e nevoie ca în spital să fie mai curat.

Managerul căruia i se cere să plece acasă a fost acuzat de protestatari că are un salariu uriaș – peste 6000 Euro/lună, conform presei constănțene, și că nu este un bun administrator al unității medicale. Dănuț Căpățână nu a fost de găsit. Managerul este plecat la cursuri de perfecționare în Statele Unite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*