FOTO VIDEO Primarul Valentin Vrabie a depus jurământul. Cronica unei zile în care politicienii au servit interesele partidelor

Valentin Vrabie a fost învestit în funcția de primar al municipiului Medgidia. FOTO Adrian Boioglu
Valentin Vrabie a fost învestit în funcția de primar al municipiului Medgidia. FOTO Adrian Boioglu

Medgidia are un primar independent. Nu se poate spune același lucru și despre Consiliul Local validat în ziua de sâmbătă, 24 iunie. Oamenii partidelor, aleși în consiliu au uitat din nou de oameni și au ales calea circului caracteristic instituției în ultimii ani.

Consiliul Local Medgidia este locul unde, la propunerea primarului (sau a consilierilor) ar trebui să se nască proiectele pentru oraș, să fie acceptate investițiile și să domnească bunul simț. Pentru asta au fost aleși consilierii. Prima ședință, aceea de validare a consilierilor nu a fost lipsită de incidente.

Consilieri precum Narcis Ion (PSD), Georgiana Gheorghiu (PNL) sau Marian Butnaru (Mișcarea pentru Medgidia) au ținut să-și facă vocile auzite în consiliu. Ei l-au luat la rost pe primarul ales sau chiar au ținut să-i întrerupă discursul inaugural.

Independentul Valentin Vrabie a lăsat comuna Peștera și a candidat de unul singur la Medgidia. Procentul obținut în alegeri a demonstrat că medgidienii îl vor la cârma orașului. A fost un vot împotriva partidelor politice. Prima piedică pusă primarului a fost la momentul alegerii viceprimarului.

Reprezentanții ALDE au venit cu o propunere, iar Valentin Vrabie le-a expus consilierilor părerea sa despre cine ar trebui să fie votat viceprimar – reprezentantul UDTTMR, Arslan Ozgun. Tânărul consilier a fost propus de către Vrabie și mai apoi de reprezentantul Partidului M10 pentru un motiv simplu: primarul ales susține că Medgidia urmează să fie vizitată de o delegație străină care va propune o investiție majoră în oraș. Faptul că viceprimarul era un tătar le-ar fi dat încă un motiv de încredere investitorilor.

Votul a fost unul surprinzător: 12 abțineri, 6 voturi pentru candidatul ALDE și unul pentru cel al tătarilor. Alegerea viceprimarului a fost amânată pentru viitoarea ședință, care va avea loc miercuri, 29 iunie.

“Partidele politice și-au arătat colții și au arătat că, de fapt, i-au mințit pe cetățeni în campania electorală și acum, când trebuiau să aleagă o șansă pentru Medgidia, pe care eu am propus-o, aceștia au ignorat total și au continuat să-și împartă Medgidia ca pe leasa de ceapă din fundul grădinii. Eu nu o să accept acest lucru niciodată, așa că vom relua această procedură și vom alege varianta cea mai bună pentru Medgidia.

În Primăria Medgidia nu se va mai discuta politică. Dacă au chef să facă asta să meargă pe stradă pentru a discuta cu cetățenii, să meargă la televiziuni și la ziare. Au locuri în care pot să-și etaleze lucrurile la care se pricep: minciuna asta.

Pe marea majoritate a partidelor politice nu le interesează dezvoltarea acestui municipiu, nu le interesează că pierde acest municipiu, ci doar cât câștigă ei. Iar eu nu îi voi mai lăsa să mai câștige ei. De data aceasta vor câștiga cetățenii”, a declarat Valentin Vrabie

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*