FOTO VIDEO Primăria Constanța și angajații Polaris încearcă să scoată orașul de sub zăpadă

Zăpadă începe să dispară de pe principalele artere din Constanța. FOTO Primăria Constanța

În cursul nopții de 28 februarie spre 1 martie, cele 24 utilaje tip lamă, 4 utilaje tip lamă cu sărărițe, 9 sărărițe și 15 buldoexcavatoare au acționat permanent pentru degajarea zăpezii și pentru împrăștierea de material antiderapant de pe străzile din municipiul Constanța.

Revenim cu rugămintea adresată constănțenilor de a evita folosirea autovehiculelor personale și de a se deplasa cu mijloacele de transport în comun, pentru ca utilajele să poată interveni eficient. Dacă deplasarea este absolut necesară, rugăm constănțenii să nu staționeze sau să oprească autovehiculele pe prima bandă de circulație sau în locuri care ar împiedica utilajele de deszăpezire să acționeze.

Din această dimineață, au fos reluate liniile de transport în comun 3B Tomis Nord – Târg legume – fructe și 3 Tomis Nord – Sanatoriu TBC – Palazu Mare funcționează fără deviația Tomis Plus – tur/retur pe str. Dumbrăveni.

Totodată, rugăm constănțenii care își curăță intrările în imobile să nu arunce zăpada pe carosabil în locuri în care circulația rutieră și pietonală ar putea fi îngreunată.

Din cauza temperaturilor scăzute, recomandăm evitarea deplasării în spaţii deschise şi a expunerii la frig, mai ales pentru anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici, copiii foarte mici sau cei care au diverse afecţiuni, gravidele cu risc sau cele în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilităţi.

În cazul în care deplasarea este absolut necesară, se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă şi impermeabilă pentru a asigura protecţie împotriva vântului. Protejarea extremităţilor şi a feţei este esenţială în prevenirea apariţiei degerăturilor. De asemenea, recomandăm renunţarea la deplasările pe distanţe lungi, în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate adecvat sezonului.

În acest moment, se circulă în condiții de iarnă grea pe străzile principale și secundare din municipiu.

În spațiul amenajat pentru persoanele fără adăpost se află 28 persoane, care primesc hrană şi ceai cald.

Energia electrică este furnizată în regim normal în tot municipiul.

De asemenea, nu sunt probleme cu furnizarea energiei termice către consumatorii branșați la RADET.

Reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei sunt pregătiți să intervină cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari, iar reprezentanții Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei monitorizează permanent situația pe străzile din municipiu și solicită intervenția instituțiilor și societăților abilitate.

Reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală patrulează pentru asigurarea fluenței traficului rutier și intervenția utilajelor de deszăpezire intervenind acolo unde este cazul.

Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.

UPDATE

Utilajele angajate în procesul de deszăpezire au acționat în cursul acestei zile pentru lărgirea străzilor principale, a intersecțiilor, curățarea arterelor secundare, în special pe traseele mijloacelor de transport în comun și în zonele unităților de învățământ.

Pentru degajarea zăpezii de pe carosabil și împrăștierea de material antiderapant au fost folosite 24 utilaje tip lamă, 4 utilaje tip lamă cu sărărițe, 9 sărărițe și 15 buldoexcavatoare. Acțiunile de deszăpezire vor continua pe străzile din toate zonele orașului.

De asemenea, în stațiile de autobuz, pe trecerile de pietoni, trotuare și în zonele de acces ale instituțiilor publice se acționează cu 10 freze stradale cu lățimea de lucru de 62 cm.

Totodată, 49 de sportivi ai Asociaţiei Club Sportiv Tomitanii, HC Dobrogea Sud şi ai BC Athletic Constanţa s-au alăturat celor şase echipaje din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța și echipelor de intervenție formate din 138 angajați ai societății care asigură deszăpezirea, 40 de angajaţi ai firmelor prestatoare din domeniul spaţii verzi și 20 persoane asistate social în acțiunea de îndepărtare a zăpezii din stațiile de autobuz, de pe trecerile de pietoni și pasajele pietonale.

În spațiul amenajat pentru persoanele fără adăpost se află 34 persoane, care primesc hrană şi ceai cald.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*