FOTO VIDEO Noul Delfinariu din Constanța a fost inaugurat. Consiliul Județean vrea să cumpere alți doi delfini, pinguini și foci

Delfin din noul Delfinariu din Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Delfin din noul Delfinariu din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Planuri mari pentru Delfinariul abia inaugurat. În următorul an, conducerea Consiliului Județean Constanța vrea să dubleze numărul delfinilor care dau reprezentanții la Constanța. Au și unde pentru că în noua clădire, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii poate să găzduiască tot felul de evenimente.

Delfinariul Constanța a crescut exponențial în ultimii ani. Vizitatorii care până acum se înghesuiau într-o clădire cu doar 300 de locuri au de astăzi la dispoziție 1350 de locuri într-o sală modernă, cu aer condiționat și cu un sistem de sunet modern.

Investiția din bani europeni și din banii Consiliului Județean Constanța a fost făcută pe parcursul a mai mulți ani. A fost extinsă și modernizată clădirea, acoperită cu panouri și învelitoare vitrate, iar gradenele au fost închise și extinse. Totodată, a fost amenajată o zonă specială pentru expoziții, precum și spații auxiliare sau grupuri sanitare pentru spectatori.

Proiectul a costat 12,7 milioane de lei și 70% din bani au fost alocați de către Consiliul Județean Constanța. Restul au venit de la Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul de stat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*