FOTO VIDEO Moș Crăciun a venit la copiii din Cumpăna. Cum l-au așteptat micuții sportivi din comuna Constănțeană și ce își doresc cu adevărat micuții

Cadouri pentru copiii din Cumpăna. FOTO CTnews.ro
Cadouri pentru copiii din Cumpăna. FOTO CTnews.ro

La iniţiativa Clubului Rotary Pontus Euxinus Moş Crăciun a venit încărcat cu daruri pentru sute de copii din Cumpăna, cu rezultate deosebite în sport dar și la învăţătură. Rolul moşului l-au jucat reprezentanţii Clubului care au sponsorizat toată petrecerea și darurile pentru copii. Într-un cadru de sărbătoare, echipele cluburilor sportive de fotbal, rugby și gimnastică ritmică din Cumpăna s-au adunat în marea sala de sport a comunei, unde a avut loc ceremonia de sfârșit de an.

Primărița Mariana Gâju este foarte mândră de toți prichindeii îmbrăcăți în treningurile echipelor reprezentative și spune că micuții au arătat că se poate face performanță și-n localitățile mici, nu doar în orașe și municipii.

“Din cele 16 secții aprobate aprobate de Consiliul Local Cumpăna , 6 au creat deja performanță, performanță pentru noi însemnând câștiguri ale campionatelor județene, apoi ale campionatelor naționale, dar avem și internațional – echipa de mini rugby a comunei Cumpăna. Este o bucurie pentru mine că și fiica a comunei Cumapana (nu doar primar) pentru că a fost un vis să avem pepipiniera sportului pentru viitor creată și aici la Cumpăna” spune primărița Mariana Gâju

La premierea micuților și apoi la împărțirea cadourilor aduse de Moș Crăciun a asistat și fosta campioană mondială, Elena Frâncu. Fosta mare sportivă se simte în elementul ei, pusă între câteva sute de copii sportivi, dornici de performanță și plini de energie.

“Aici la Cumpăna sportul înseamnă viață; eu sunt un exemplu în acest sens : de mică, la țară am început să mă joc și ulterior am ajuns la Mondiale, învingătoare. Fapt  pentru care mi-am dorit întotdeana ca acesti copii să aibă oportunitatea de-a face sport. Îi mulțumesc doamnei primar și consilierilor locali pentru faptul că au înțeles că viitorul copiilor noștri stă-n fair play, în iubire și-n prietenie, că-n aceste zile sportul are prima Gală la Cumpăna și vreau să transmit tuturor primarilor Dobrogei, că dacă ne dorim schimbare, atunci să ne schimbăm noi și să facem tot ce ne stă în putiință pentru copiii noștri” a spus Elena Frâncu.

Cadourile cumpărate de clubul Rotary au constat în echipamente sportive complete pentru fiecare copil membru al cluburilor din comună, plus dulciuri și ale bunătăți separat ambalate de primele. Ionuț Avrigeanu are 12 ani și e om de bază în reprezentativa de rugby din Cumpăna.

“Joc pe postul de pilier no. 3 la categoria de vârstă “under 14″. Fac rugby doar de un an dar alături de profesorul Florin Băcioiu am  progresat foarte, foarte mult !  Înainte am făcut basket, iar mai apoi unchiul meu mi-a zis să-ncerc rugby. Cum să va spun… nu că-mi place sportul asta, îl iubesc !” spune Ionuț Avrigeanu.

Lângă el, o fetiță îmbrăcată într-un costum roz de gimnastă. Izabela Uşură o cheamă, și e toată numai un zâmbet.

“Am 11 ani și fac gimanstică de 1 an. Facem de 3 ori pe săptămâna o ora și jumătate. Nu e greu, e chiar ușor dacă îți place” spune Izabela dintr-un foc.  

Nu doar sportivii au fost premiați. Alți 10 copii preșcolari și de gimnaziu, cu merite deosebite la învăţătură, au aşteptat darurile de Crăciun, însă de data aceasta, la sediul primăriei din Cumpăna. Copiii provin din familii cu posibilităţi financiare mai reduse sau din familii cu părinți plecați la muncă în străînătate. Sediul primăriei a fost gătit de sărbătoare. Un brad natural, înalt de aproximativ zece metri, amplasat în holul cel mare, a  străjuit toată scenă improvizată ad-hoc. A fost decorat cu grijă, cu beteală şi globuleţe roşii pentru a-i primi pe copii, dar şi pe ceilalţi locuitori ai comunei ce trec pragul instituţiei. Acum, sub el au stat copiii, Moș Crăciun și conducerea clubului Rotary Pontus Euxinus.

“În fiecare an în preajma Crăciunului, clubul Rotary Pontus Euxinus cumpără jucării pentru copiii care au probleme în familie. Copii buni care și-nvață bine, fac și sport și în general ne orientăm către cei care au nevoie. Un mic cadou de Crăciun: dulciuri și obiecte de-mbracaminte pentru ca să simtă și ei căldura oamenilor care-i înconjoară. Sunt și copii care nu mai au un părinte sau chiar doi, sau sunt copii care au părinții plecați în străînătate la muncă și-au rămas în grija bunicilor sau al rudelor care-i îngrijesc. Anul acesta clubul a sponsorizat și echipamentul sportiv cumpărat pentru prima dată în cantități mari, pentru comună Cumpăna” a declarat Ioan Ududec, președintele clubului Rotary Pontus Euxinus.

Evenimentul organizat la sediul Primăriei Cumpăna, a avut-o drept gazdă ca de fiecare dată, pe primărița Mariana Gâju.

“Din păcate este nevoie să venim în sprijinul acestor familii. Lor nu are cine să le aducă această bucurie, chiar dacă tatăl își dorește cu tot sufletul și este bun gospodar și-atunci a trebuit să găsim lângă noi aliați : oameni cu suflet mare. Nu facem altceva decât să fim oameni” a spus Mariana Gâju.

Atât băieţii, cât şi fetele au primit hăinuţe de iarnă, încălţăminte, dulciuri şi fructe. Primarul Mariana Gâju s-a declarat încântată de faptul că reprezentanţii Clubului Rotary au luat iniţiativa de a le oferi daruri acestor copii, cu rezultate foarte bune la învăţătură.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*